Вчера на своя юбилеен 50-ти конгрес БСП, която е законна

...
Вчера на своя юбилеен 50-ти конгрес БСП, която е законна
Коментари Харесай

Доц. д-р Татяна Буруджиева пред novini.bg: БСП вече е като дърво без корен

Вчера на своя юбилеен 50-ти конгрес Българска социалистическа партия, която е законна наследница на тоталитарната Българска комунистическа партия, под управлението на Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за отстрани знакови имена измежду социалистите като Димитър Дъбов, Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата. Найденов е определен за национален, Атанас Мерджанов, Георги Пирински и Анна Пиринска, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата. Найденов е определен за национален, Юрий Асланов, Михаил Миков  Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на 42-то Народно, Велислава Дърева, Красимир Янков и Валери Жаблянов. Сред изгонените е и настоящият президент на ПЕС - Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на. Само аленият олигарх Георги Гергов бе непокътнат в управлението на алените. За коментар на чистката в над стогодишната партия потърсих доцент доктор Татяна Буруджиева, политолог, учител, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

След този конгрес към този момент публично Българска социалистическа партия е лидерска партия, която проповядва ляв популизъм. Погледнете кои хора влязоха в Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това значи две неща - едното е, че смисъла и смисъла на този управителен орган към този момент няма да са същите като до момента. Другото е, че новото управление не се нуждае от идейни политики, каквито преди генерираше Народно събрание. Онова, което е очевидно като тактически ход на това управление е, че Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за си иззе цялото управление на партията. Като триумф на този конкрес се реализира премахването на инакомислещите хора, с цел да няма спорове и кавги в партията. Но те съществуват, не са унищожени. Предполагам, че ще следим следната обстановка - когато приказваме за лидерските партии няма подчиненост от принадлежности в тях, които да омекотяват допусканите неточности и да затвърждават общите дела. Постиженията ще се регистрират единствено като еднолични, а грешките нормално ще стават ясни на изборите. Една лидерска партия не може да е всеобща, остава да забележим по какъв начин ще протече борбата за доверието на българите. Иначе самата Българска социалистическа партия беше овладяна, към този момент няма зад какво да се крие. От тук нататък е значимо не просто да реализират някакъв резултат, а в действителност да победят. Ще забележим по какъв начин ще стане това.

Не мога да си показва да си изхвърляме професорите,

може би, тъй като съм мощно повлияна от университетския дух. Трудно ми е да допускам, че е обикновено да изхвърляме на бунището личните си учители. Как може да отгледаш едно младо дърво като му изтръгваш корените?! Българска социалистическа партия към този момент е като дърво без корени. Всяка организация, всяка партия се нуждае от хора, които са като корени. Все едно казваш на всички, които са на избрана възраст: "Нямаме повече потребност от вас ". Така губиш връзката със земята. Доколкото зная на самия конгрес е имало оферти да се гласоподава ярко и транспарантно, имало е листчета със описи "подкрепете този, а не оня ". Нещата са прекомерно ясни и забележими - за всички в Българска социалистическа партия, само че и извън. Лично аз считам, че множеството стоят в профил и чакат да мине този интервал.

Ако и отсега нататък има тежък реваншизъм като на конгреса

няма да е по никакъв начин добре. Близо сме до изборите и сега хората следят всички политически партии. Онези, които са последователи на лявото, нямат кой знае какви разновидности за посланичество, с изключение на посредством Българска социалистическа партия и това допуска доста да се внимава. Накрая ще кажа, че, в случай че до неотдавна Българска социалистическа партия е била една планинска гора, то в този момент към този момент наподобява на парникови шубраци. Потресно е. Никога не съм си представяла, че в моят умишлен живот ще бъда очевидец на умирането на толкоз доста партии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР