Вчера, на ежегодната конференция на разработчиците на Apple, изпълнителният директор

...
Вчера, на ежегодната конференция на разработчиците на Apple, изпълнителният директор
Коментари Харесай

Какво е новото в iOS 12

Вчера, на годишната конференция на разработчиците на Apple, изпълнителният шеф Тим Кук показа новата операционна система за iPhone и iPad . iOS 12 ще бъда налична за потребителите към края на годината под формата на безвъзмезден ъпдейт. А ето какво ново ще ни предложи.

Групови известия

Една от най-очакваните промени. Тук Apple прави мигане към Android, само че му е изцяло простено - в името на удобството на потребителите.

Известията, които се появяват на екрана, към този момент ще бъдат групирани по приложения. Така известията от Messanger ще се появяват в настрана балонче от тези от Viber да вземем за пример. По този метод компанията ще удовлетвори едно дългогодишно предпочитание на своите клиенти, посочи Тим Кук.

Публикация, споделена от Easy Tech (@_easytech) на Юни 4, 2018 в 9:23 PDT

Снимки

Photos App при iOS 12 идва с разширена интерактивност. И тук се появиха съпоставки с Гугъл Photos. Ще може да търсим фотоси на хора, места, събития и други, които сме задали авансово.

Освен това, приложението ще ни напомня остарели мемоари, сходно на On This Day във Фейсбук. Ще ни подканва и да споделяме фотосите си с хората, които също участват на тях. Това става бързо и елементарно с iMessage.

Siri

Гласовият помощник също минава през ъпдейт. Идеята този път е да улесни оптимално всекидневието ни, ръководейки се от нашите привички . Например като ни подкани да си поръчаме кафе или като започва приложение за медитация, в случай че е време за релакс.

Публикация, споделена от Altijdalleskwijt.nl (@altijdalleskwijt.nl) на Юни 4, 2018 в 10:49 PDT

Siri ще дава отговор и на команди като " Намери ми ключовете ", употребявайки други приложения за задачата, като Tile. Така от ден на ден се приближава до ролята си на наш персонален помощник.

Камера и емоджита

Тук конкуренцията изисква непрекъснати усъвършенствания. И те още веднъж са налице. iOS 12 идва с нови анимоджита - тигър, коала, фантом и други, които елементарно да съживим и изпратим на другари. Анимираните и персонализирани изображения към този момент ще могат да се разменят и посредством iMessage и FaceTime.

Публикация, споделена от Matt (@_matt.hh) на Юни 4, 2018 в 9:18 PDT

Новата операционна система ще ни забавлява и с мемоджита - анимирани аватари , които имитират нашите мимики и придвижвания на главата. Подобна алтернатива видяхме и в Samsung S9.

Публикация, споделена от (@nova_kg) на Юни 4, 2018 в 10:01 PDT

Apple Stocks и Apple News

Промяната при тези две приложения е в дизайна. Освен това, за първи път следенето на фондовите тържища ще бъде налично и за iPad. По-лесна навигация и повече налична информация.

Apple Books

Това е новото име на добре познатото приложение iBooks. То идва и с леко изменен дизайн с акцент върху топ заглавията и по-лесното намиране на мечтаните от нас книги.

Публикация, споделена от Apple Pro (@aaplpro) на Юни 4, 2018 в 10:09 PDT

Срещу зависимостта

Изпълнителният шеф на Apple чистосърдечно си призна, че самият той прекарва повече време от допустимото с взор в екрана на смарт телефона си. А по-късно оповести, че в новата операционна система ще бъде включено приложение, целящо да ни помогне да се преборим с номофобията .

 Приложения, които се оправят със зависимостта от смарт телефона
Приложения, които се оправят със зависимостта от смарт телефона

Враговете на номофобията

Благодарение на него, ще изключваме всички вести за през нощта или по време на значима среща. Ще ни дава информация за времето, което сме прекарали пред телефона или таблета на седмична база.

Публикация, споделена от Apple Pro (@aaplpro) на Юни 4, 2018 в 10:12 PDT

Ще слагаме предел и на потреблението на избрани положения. Има и усъвършенстване при родителския надзор - ще получаваме вести за това какво вършат децата на смарт телефона .

FaceTime

Приложението на видеоразговори минава на ново равнище. Основната смяна е, че ще разрешава да споделяме със тон и картина с до още 31 души . Може да прибавяме и отстраняваме участници когато и да е.

Публикация, споделена от Apple Pro (@aaplpro) на Юни 4, 2018 в 10:10 PDT

Измерване

iOS 12 идва и с още едно напълно ново приложение, което ще ни бъде облекчение в всекидневието.

 Снимка 360325



Measure употребява камерата на смарт телефона, с цел да мери размерите на разнообразни предмети. Може да се употребява и с към този момент снимани фрагменти.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР