Вчера на 96 г .почина Елизабет II - кралицата на

...
Вчера на 96 г .почина Елизабет II - кралицата на
Коментари Харесай

Запазването на мира винаги е било най-трудната възможна форма на лидерство

Вчера на 96 г.почина Елизабет II - кралицата на Обединеното кралство и на страните на Британската общественост (родена e на 21 април 1926 г.). Тя бe отпред на страната 70 години - повече от всички други английски монарси. По време на ръководството си Елизабет II претърпя промяна на 15 английски министър председатели, 14 американски президенти и 10 ръководители на Съюз на съветските социалистически републики и Русия. Нека почетем паметта й като си спомним няколко нейни мъдри мисли.
За мъдростта " Не е нужно да се вземаш прекомерно на съществено. Никой от нас няма монопол върху мъдростта. "
За компликациите в живота " Когато животът наподобява сложен, смелите хора не се предават и не се признават за победени. Започват още по-решително да се борят за по-добро бъдеще. "
За света " Запазването на мира постоянно е било най-трудната допустима форма на водачество. "
За службата  " Заявявам пред всички вас, че целият ми живот, без значение дали е дълъг или къс, ще бъде отдаден на работа на вас и на великото императорско семейство, към което всички ние принадлежим. "
За упованията " Просто боли от самото начало да се усмихваш. Защо се чака дамите да бъдат радостни от самото начало? Ако човек наподобява сериозен, всички автоматизирано одобряват, че той е сериозен човек, а не трагичен. "
За напрежението " Всички ние би трябвало да намерим верния баланс сред деяние и размисъл. С толкоз доста разсейвания е елементарно да забравите да извършите пауза и да обмислите нещата. "
За ярките цветове " Ако нося бежови облекла, никой нямаше да знае коя съм. "
За взаимоотношенията в кралското семейство " В нашето семейство импулсивни и буйни младежи се бунтуват против полезностите на по-старото потомство. Както във всички естествени фамилии. "
За принц Филип " Той беше моята мощ и поддръжка през всичките тези години. И аз, и цялото му семейство, както и тази, и доста други страни, му изискуем толкоз доста [...], че е мъчно да си представим. "
За брака  " Не мисля, че е имало платинена годишнина, когато се оженихме. Никой не знаеше, че ще живеем толкоз дълго. "
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР