Вчера Министерски съвет (МС), в последния ден, взе едно дългоочаквано

...
Вчера Министерски съвет (МС), в последния ден, взе едно дългоочаквано
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова пред novini.bg: Компенсираме родителите на деца, неприети в ясли

" Вчера Министерски съвет (МС), в последния ден, взе едно дълго чакано решение и то е да компенсира родителите, на които децата им не са признати в яслите. Още в бюджета през февруари бяха планувани пари за това, по мое искане, и сега с разпореждане на Министерски съвет, бяха написани разпоредбите и хората могат в детайли да се срещнат с тях. Те са същите, както и с детските градини. С платежния документ ще получават сумата от 372 лева на месец. Това сподели в изявление за Novini.bg Елисавета Белобрадова от " ".

" Всяко едно дете, което не е признато, ще получава тази помощ. Има и период на мярката за жалост, само че тези неща ще бъдат сложени на разглеждане в идващия парламент. Мярката ще работи до края на годината. Просто трябваше да се създадат по-сериозни промени в закона на здравето, само че те остават за идващите депутати. В момента се наложи да се вземе това решение по този метод. ", добави още тя.

" Ако бяхме работили по този начин, както в последните седем дни, щяхме да променим страната. Една доста тежка работа беше, а и интернационалната конюнктура беше несравнима - войната в Украйна, епидемията с ковид, въпросът с Македония, и в този смисъл на думата беше мъчно, само че научихме доста неща ", по този начин отговори Белобрадова на въпрос на наш кореспондент каква е равносметката от това ръководство.

" Най-голямата ми победа е, че в яслите ще могат да работят и педагози, освен медицински сестри. Важно е да има грижа за най-малките и то качествена. Това, което започнахме, ще изисква доста работа, става въпрос и за хората с увреждания, да могат да ги наемат на работа, без да заобикалят наредбите. Трябва да има същинска смяна в системата за работа за хора с увреждания, както и за деца, които имат специфични потребности в детските градини и учебните заведения ", добави Белобрадова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР