Вчера лидерът на ПП Възраждане“ Костадин Костадинов посети свищовското село

...
Вчера лидерът на ПП Възраждане“ Костадин Костадинов посети свищовското село
Коментари Харесай

ПП „Възраждане“: Костадинов посети с. Ореш, защото ГЕРБ искат да унищожат училището

Вчера водачът на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов посети свищовското село Ореш поради сигнал от жители , че ГЕРБ-Свищов желаят да закрият учебното заведение в селото, в което се образоват доста деца.

„ Ако бъде закрито учебното заведение, селото е застрашено от обезлюдяване. Ние от „ Възраждане “ обаче няма да го позволим. Още в понеделник ще желая диалог с министъра на образованието, с цел да му заявя изрично, че учебното заведение остава “ , сподели Костадинов пред обезпокоените поданици, с които се срещна през вчерашния ден в селото.

Той добави, че ето по този метод България е докарвана до демографска рецесия , а хората – принуждавани да правят вътрешна миграция към огромните градове или външна зад граница.

„ Когато закриеш учебното заведение, обричаш обитаемото място на крах, убиваш селото. Точно това вършат ГЕРБ – убиват най-малката териториална единица – селото, което в исторически проект е имало главно значение за запазването на страната ни, осигурявайки прехраната на популацията. Ето за какво ще се борим за това село, за това учебно заведение и за всяко едно друго, което можем да спасим и запазим от властимащите “ , добави още Костадинов.

Заради маларията в Бургас: Държавата обмисляла да пресуши езерата Вая и Мандра

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР