Вчера край Провадия стана тежка катастрофа, в която загина млад

...
Вчера край Провадия стана тежка катастрофа, в която загина млад
Коментари Харесай

37-годишен български пилот загина в катастрофа

 Вчера край Провадия стана тежка злополука, в която почина млад мъж от Казанлък. Това е казанлъчанинът Йордан Йорданов, предаде presstv.bg.

По информация от полицията, случаят е станал на автомагистрала “Хемус “ преди разклона за  Провадия.

По първични данни, мъжът е управлявал лек автомобил " Хонда Сивик “, който по неустановени досега условия, излязъл отвън платното за придвижване и се блъснал в крайпътен билборд.

Йордан почина на 37 години. Познат доста добре на хората от Казанлък. Той бе с множеството благотворителни начинания, в които участваше още от възпитаник. По традиция от повече от 15 години се хвърляше в ледените води за дървения кръст на Йордановден, като неведнъж го е улавял. Тази традиция спазваше постоянно, без значение къде се намира по света, се връщаше в Казанлък.

Йордан бе водач от дълги години. Университетски учител. Има хиляди часове във въздуха като водач на карго полети и гражданска авиация. Семеен.

Той е почитан и обичан от съгражданите си.

През 2015 година със собствен другар вършат нещо извънредно. Решават, че ще боядисат металния паметник на западния излаз на Казанлък и го вършат.

Очевидец на случая показа във Facebook групата “Виждам те КАТ-ВАРНА " какво тъкмо се е случило.

Публикуваме думите му без редакторска интервенция:

" Сега ще ви опиша цялата тъжна обстановка. Докато пътувахме с жена ми, инцидентно забелязах аварирал автомобил над канафката. Спрях и побягнах към колата, а жена ми звънна на 112. В същия миг стопираха един товарен бус и кола. През това време се оказа, че преди жена ми да се обади на 112 (3-4 мин преди това) друга жена е станала директен очевидец на удара, само че не е спряла. Подала е неточна и непълна информация на диспечера и е отпътувала, заради което са изпратили единствено полицейски патрул. Сивика беше сплескан до неразбираемост след удара в билборда, а индивидът беше доста тежко потърпевш, с политравма. В последна сметка колата за спешна помощ и пожарната пристигнаха към 10-12 мин след нашия сигнал, само че за огромно страдание индивидът издъхна, до момента в който режеха тавана, с цел да го изкарат от колата. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР