Вчера китайският председател Си Дзинпин се срещна с краля на

...
Вчера китайският председател Си Дзинпин се срещна с краля на
Коментари Харесай

Китай ще работи заедно със Саудитска Арабия за опазването на световния мир и стабилност

Вчера китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с краля на Саудитска Арабия Салман в двореца му в Рияд.

Си Дзинпин уточни, че за съдействието сред Китай и Саудитска Арабия има необятни вероятности. За Китай Саудитска Арабия е значима мощ в многополюсния свят и отдава огромно значение на развиването на всеобхватното стратегическо партньорство сред двете страни. Китай е подготвен да продължи да укрепва стратегическата връзка със Саудитска Арабия, да задълбочава съдействието в разнообразни области, да служи на ползите на развиването на двете страни и да поддържа международния мир и непоклатимост, акцентира китайският водач.

Крал Салман сподели, че Саудитска Арабия отдава огромно значение на развиването на връзките с Китай и е подготвена да работи с ръководителя Си Дзинпин за поощряване на непрекъснатото развиване на всеобхватното стратегическо партньорство, което ще бъде удобно за постигането на мир, непоклатимост и успокоение в района и света.



Двамата държавни глави подписаха „ Споразумение за всеобхватно стратегическо партньорство сред Китайската национална република и Кралство Саудитска Арабия “ и се договориха да се срещат на всеки две години.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР