Вчера Капитолия във Вашингтон приличаше на двореца Смолни в Санкт

...
Вчера Капитолия във Вашингтон приличаше на двореца Смолни в Санкт
Коментари Харесай

Павел Вълнев: Американската демокрация е дух, а не мрамор. И този път ще оцелее

Вчера Капитолия във Вашингтон приличаше на двореца Смолни в Санкт Петербург от 1917 година. Това написа във фейсбук Павел Вълнев - предприемач от Съединени американски щати и зам.-председател на Републиканци за България.

"Никога не съм си представял, че картината ще породи у мен това съпоставяне. Едната панорама е от античния комунистически свят, а другата - от демократична Америка през днешния ден. Но Господ като че ли ни сервира паралели, с цел да предизвести - лицето на революцията не е красиво. Еволюцията е по-хуманния, по-добрия избор ", разяснява той по отношение на размириците в Съединени американски щати откакто група последователи на Доналд Тръмп щурмуваха Капитолия.

"Първият камък на Капитолия е положен от Джордж Вашингтон на 18 септември 1793 година. Импозантната постройка е била наранена няколко пъти. След всяко нападение или случай е ставала още по-могъща и по-красива. Така е, тъй като американската народна власт е дух, а не мрамор, бетон и полилеи. И този път духът ще оцелее ", счита още Вълнев.

Вчера Капитолия във Вашингтон приличаше на двореца Смолни в Санкт Петербург от 1917 година. Никога не съм си представял,...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР