Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град

...
Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град
Коментари Харесай

Германските власти обявиха кога убиецът Северин ще бъде върнат в България


Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български жител в град Щадe. Той е обвинен за убийството на българската журналистка. Това заяви Фредо де Врийс, шеф на Службата за престъпни следствия в Долна Саксония по отношение на ареста на Северин Красимиров, обвинен за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

„ Сътрудничеството сред всички управляващи, свързани с европейската заповед за арест, се оказа сполучливо. Не единствено полицията тук в Долна Саксония, полицията в град Люнебург, в Щадe, само че и проверяващите и спецчастите на федералната работа - всички те си сътрудничиха доста професионално. Ние непрестанно обменяме информация. Искам да загатна и федералната работа за престъпни следствия на Германия, която ми даде значими насоки след контакти с управляващите в София”, съобщи Врийс, представен от Нова телевизия.

„ Молбата за екстрадиция е автоматизирано обвързвана с европейската заповед за арест. Това значи, че обвиненият се явява пред районния съд в Щадe тази заран и там ще решат дали са нужни спомагателни правосъдни ходове за екстрадицията. Подобна процедура може да отнеме до 40 дни. Но допускам, че българските управляващи ще упорстват за екстрадиция ", съобщи Врийс.

У нас на Северин Красимиров са му повдигнати задочно две обвинявания – за обезчестяване и за ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Според проверяващите, нападението не е било планувано, а непринудено. Целта е била полово посягане.

Службите не изключвали нито една версия за претекста за закононарушението - нито персоналната, нито професионалната. Според прокуратурата убийството по-скоро не е планувано.

Оттук нататък го чака процедура в немския съд, след което ще бъде върнат в България и ще му бъде повдигнато обвиняване. По последни данни, още на следващия ден Северин Красимиров ще бъде изправен пред арбитър в Хановер.

По данни на вътрешния министър Младен Маринов, Красимиров е напуснал законно границата на България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ в посока Румъния. Влязъл е в Германия с още двама души. „ В момента на напускането на страната ние към момента нямахме информация, че той може да е причинител. Хубаво е, че граничният надзор го е записал, че напуща и след това доближаваме до неговото местоположение “, изясни Маринов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР