Вчера, към 14.30 часа, при обработени 99.95% обработени протоколи (оставаха

...
Вчера, към 14.30 часа, при обработени 99.95% обработени протоколи (оставаха
Коментари Харесай

Цвета Караянчева е аут, вече няма да е депутат!

Вчера, към 14.30 часа, при обработени 99.95% обработени протоколи (оставаха най-вече от чужбина), математици пресметнаха, че равният резултат 64:64 депутати се трансформира и „ ИТН “ „ измъква “, при 0,05% преди края на преброяването, един мандат от партията на Бойко Борисов. Оказа се, че 64-ият мандат на ГЕРБ е на Цвета Караянчева в 9-ти Кърджалийски многомандатен изборен регион, а новият, 65-ти на „ ИТН “ е лидерът на листата в Кърджали Васил Георгиев, 24rodopi.com.

Късно нощес бе направено последното математическо преизчисляване на база 100% обработени протоколи и новината на 24rodopi.com бе доказана: 4 мандата за Движение за права и свободи и 1 за „ ИТН “!

„ При сборуване на броя на депутатите на локално равнище се получава разлика с броя на депутатите изчислени на национално равнище. Така се оказва, че като се съберат депутатите от областите, ГЕРБ имат 5 депутата повече на национално равнище, в сравнение с заслужават и те би трябвало да им се вземат. ГЕРБ са с доста огромни непълни мандати на всички места. За това и госпожа Цвета Караянчева губи с 0.59 мандата.

Най-напред се лишава мандат на партията, която е с остатък на депутати (в случая ГЕРБ). Това става като се лишава оня мандат, вкаран с минимален излишък и се дава в същия МИР на партията със идващ максимален излишък.

Правят се общо 18 сходни дейности по лишаване и връщане (итерации), до момента в който се занули всичко “, гласи обяснението на един от математиците ни.

Всъщност, измененията след използването на методиката на огромния излишък „ Хеър-Ниймайер “ засягат 10 изборни региона - 5, 9, 10, 11, 14, 16, 20, 26, 30, 31. В Кърджали се взима мандат от ГЕРБ и се дава на Има Такъв Народ.

За отбелязване е, че на тези избори се усъвършенства върха от 4 април, когато със 787 гласа народен представител от Кърджали стана Максим Генчев от „ Изправи се! Мутри вън! “. Сега с 615 гласа депутатски мандат в Ямбол печели Движение за права и свободи, за сметка на „ Демократична България “, която има 3 244 гласа. Методиката, с която борави Централната изборна система, „ подарява “ на Движение за права и свободи мандат и във Видин с 1 467 гласа.

Окончателно Има Такъв Народ печели 65 мандата, ГЕРБ – 63, Българска социалистическа партия – 36, Демократична България – 34, Движение за права и свободи – 29, ИСМВ – 13. „ Тежест “ на един мандат – 10 168,05.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР