Вчера, както обещахме на протеста пред централата на ДПС, от

...
Вчера, както обещахме на протеста пред централата на ДПС, от
Коментари Харесай

Българските патриоти: Искаме прокуратурата да забрани и заличи антибългарската партия ДПС

Вчера, както обещахме на митинга пред централата на Движение за права и свободи, от името на „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “, посредством организационния секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов и заместник-председателя на Организацията и съпредседател на Коалиционния съвет Искрен Веселинов, беше импортиран сигнал до Главния прокурор на България Иван Гешев, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Поводът е скандалното посещаване и изявлението на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Анкара пред върховен представител на турската страна, а точно:

" Турция е нашата татковина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /б.а. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата битка е да защитим турската си еднаквост. Да защитим нашия език, вяра и традиции. Истински ".

Това изявление, подкрепено и с обещания за удвояване на гласовете от Турция на идните избори, провокира реакцията и митинга на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ пред централата на етническата партия, показват от Вътрешна македонска революционна организация.

Припомняме, че според Конституцията, България е еднонационална страна с формален език – български. Според наредбите на Основния закон, партии на етническа или верска основа не се позволяват в политическият живот на страната. За нас остава отворен въпросът за какво една искрено антибългарска, протурска партия, за което самият ѝ ръководител свидетелства в изявленията си, продължава да бъде законна, съгласно българския съд, се споделя в позицията.

Ето и част от претекстовете на сигнала:

" Излагаме изказване, че „ Движение за права и свободи “, записана като българска политическа партия, прави активност, която по своята същина се явява противоконституционна и жестоко погазваща възбраната за основаване и действие на политически субекти, основаващи своята идеология на расова и етническа основа.

Изказването на Мустафа Карадайъ от 04.06.2021 година, ръководител на една от водещите политически партии в Република България, е мощно тревожно. То поражда подозрение по отношение на активността и задачата, с която същата е записана. Освен наличието на по този начин посоченото изказване на водача на партията, още един факт бива извънредно стеснителен. Дискутирането на един вътрешнополитически въпрос, какъвто са бъдещите парламентарни избори в страната, с лице, изпълняващо функционалност в държавен орган на друга страна, следва да се счете за вмешателство в суверенитета на Република България. Нещо повече, сходен въпрос се разяснява освен от Председателя на законодателния орган на Република Турция, само че и от този на един от политическите субекти, регистрирани за присъединяване в изборите за Народно заседание. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР