Вчера изпратихме писмо до Народното събрание, председателя му и парламентарните

...
Вчера изпратихме писмо до Народното събрание, председателя му и парламентарните
Коментари Харесай

Николай Стайков: Има голям страх и желание всичко около Нотариуса да бъде забравено

„ Вчера изпратихме писмо до Народното събрание, ръководителя му и парламентарните групи с предложение за формиране на комисия, която да разследва къде се е провалила системата в тази ситуация с Мартин Божанов-Нотариуса. Видяхме и оня ден в предаването на Лора Крумова, че става дума за неща отпреди 20 години ”. Това съобщи журналистът от " Антикорупционен фонд " Николай Стайков.

Коментарът му е и по повод твърденията за частен съдийски клуб, който е бил " стопанисван " от разстреляния преди броени дни мъж. Стайков показа обаче, че не е сигурен, че инспекцията няма да отиде при злепоставен магистрат, който е бил част от този клуб, да вземем за пример.
 
 

„ Когато направихме следствието през 2021 година, наречено „ Списък за бърз надзор ” или историята на Веселин Денков, то стартира по следния метод: Ивайла Бакалова пристигна при нас, възмутена от предложенията, които се насочат. Тя ми сподели, че с Денков са твърдо решени да не заплащат ”, изясни журналистът. Бившата „ Мис България ” твърди, че Божанов ѝ е изискал 100 000 евро, с цел да уреди стартирането от ареста на брачна половинка ѝ Веселин. Той беше арестуван преди четири години по обвиняване в лихварство. Разследването на Антикорупционния фонд, осветлило Божанов като лобист в правосъдната система, също е измежду материалите по делото.
 
 „ Когато осветихме активността на въпросния човек, 17 години след началото нямаше никаква реакция. Тогава при нас стартира да се появява информация и за този клуб, само че, за жалост, никой не искаше да си застане с името. Има голям боязън и аз го виждам и в този момент. В момента най-голямото предпочитание е всичко да бъде забравено, да не излезе нищо от телефоните, от записите ", разяснява Стайков в ефира на " Нова ".

По думите на журналиста историята е доста забавна, защото Божанов е имал заведение до Софийската градска прокуратура. То обаче в никакъв случай не е функционирало като същинско заведение. „ Отварянето на този клуб съответствува с отварянето на Специализираната прокуратура и съд ", добави той.
 
Журналистът счита, че има доста какво да се проверява, в това число и това по какъв начин и за какво Божанов е участвал на разнообразни празненства на институциите.

„ Няма как една такава скица да продължава 20 години без подпомагане от административните договорители. Няма по какъв начин да продължава, тъй като това са неща, които се знаят вътре. Така че дано да има такава парламентарна комисия, дано да дойдат медиите, дано безусловно всичко да става пред нас ”, прикани Станков.
 
„ Най-важният въпрос в този момент е дали системата ще си свърши работата и какво ще стане с няколкото телефона на Нотариуса ”, добави той.
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР