Вчера испанският съд издаде заповед за задържането на Карлес Пучдемон

...
Вчера испанският съд издаде заповед за задържането на Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Белгия решава дали да бъде задържан Карлес Пучдемон

Вчера испанският съд издаде заповед за задържането на Карлес Пучдемон и на четирима членове на неговото държавно управление, които се намират в Брюксел.

От белгийската прокуратура потвърдиха, че са получили заповедта, те имат 24 часа да я проучат. След това арбитър би трябвало да реши дали да бъдат арестувани търсените каталунци. Те са упрекнати в " протест, бунт, корист с публични средства и непокорство на властта ".

Ако бъде задържан сваленият каталунски водач, Брюксел би трябвало до 60 дни да го съобщи на Мадрид. Белгийските управляващи могат да откажат изгонване, в случай че преценяват, че ще бъдат нарушени човешките му права. По-рано Пучдемон разгласи, че е подготвен да спомага на белгийските правосъдни управляващи.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Olivier Matthys
За поредна вечер стотици излязоха по улиците на Барселона, с цел да стачкуват против задържането на членове на сваленото каталунско държавното управление.

Карлес Пучдемон съобщи, че няма да се върне в Испания, до момента в който не му бъде обезпечен почтен развой. Той не се е отказал от политическия си живот. Сваленият министър председател на Каталуния разгласи, че е е подготвен да се яви на предварителните парламентарни избори, които ще се проведат през декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР