Вчера Институтът за изследване на войната (ISW), базиран във Вашингтон

...
Вчера Институтът за изследване на войната (ISW), базиран във Вашингтон
Коментари Харесай

Киев призна, че все повече губи в Бахмут. Авдеевка е обградена от три страни

Вчера Институтът за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон мозъчен концерн, съобщи, че групировката на Евгений Пригожин печели терен в Бахмут.

" Вражеските сили имаха известна степен на триумф в своите дейности за щурмуване на града ", сподели в нощната си сводка генералният щаб на ВСУ. В същото време той добави, че бранителите на Бахмут го удържат и са отблъснали огромен брой офанзиви.

Битката за Бахмут продължава няколко месеца и е най-кръвопролитната от началото на войната преди повече от 13 месеца.

Средният брой на съветските набези, регистрирани всеки ден от украинският общоприет щаб на фронтовата линия, е намалял за четвърта поредна седмица до 69 през последните седем дни против 124 в интервала 1-7 март. Вчера са били регистрирани единствено 57 набези, показва Ройтерс.

Журналисти от организацията в региона на Бахмут и по на север също оповестиха за осезателен спад на интензивността на съветските офанзиви.

Вчера английското военно разузнаване регистрира понижаване на съветските офанзиви в източния украински град спрямо предходните седмици.

Русия от своя страна твърди, че нейните сили не престават да печелят терен в Бахмут улица по улица.

Освен това, съгласно данни от открити източници, през последните един-два дни съветските сили са напреднали леко и от двете страни на Авдеевка, град наоколо до Донецк.

" Руските сили евентуално са напреднали северно от Водяное (на 8 км югозападно от Авдеевка) и във Веселое (на 7 км североизточно от Авдеевка) ", написа ISW. Село Веселое в действителност се намира на север от Авдеевка, единствено на един километър от най-близките му околности. Авдеевка, която руснаците щурмуват още от първия ден на войната, в този момент е обградена от три страни, само че не е обсадена.

В ISW не са разкрили надеждна информация за промени във фронтовата линия в други региони през последните ден-два, а единствено известия за офанзиви и контраатаки в региона на Купянск, сред Кременная и Лиман и на други места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР