Вчера имаше среща между министър-председателя и представители на социалните партньори,

...
Вчера имаше среща между министър-председателя и представители на социалните партньори,
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Замразяването на минималната работна заплата при големия ръст на инфлацията означава, че гражданите ще платят цената на кризата

Вчера имаше среща сред министър-председателя и представители на обществените сътрудници, на която още веднъж поставихме тематиката за минималната работна заплата. За страдание не виждаме схващане от страна на държавно управление. Това е една от аргументите на 11 ноември да вършим митинг с коли. Така че на 11 ноември, уважаеми съграждани, София ще бъде блокирана. Това съобщи в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ икономическият консултант на КТ " Подкрепа “ Ваня Григорова.

По думите й към момента се прецизира маршрутът.

Според Ваня Григорова замразяването на минималната работна заплата при огромния растеж на инфлацията значи, че жителите ще платят цената на рецесията.

" Дали ръководещите ще чуят? Техен избор. В последна сметка те доста добре знаят, че освен не би трябвало да се замрази, минималната работна заплата следва да стане най-малко 850 лв.. И това са наши претенции, най-малко на " Подкрепа “, надалеч преди дебатите по актуализацията на бюджета в средата на годината, евентуално си спомняте. Защото още тогава тя трябваше да стане толкоз. Тоест, още тогава говорихме, настоявахме за нарастване на минималната работна заплата. Г-н Асен Василев сподели: " Не може “, сподели още тя.

Ваня Григорова уточни, че държанието на министърът на финансите е възмутително и е провокация към обществения мир.

Тя акцентира, че в България има голямо неравноправие и разслоение.

Габриела ГАНЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР