Вчера имаше изявления за собствеността на „Дунарит и Емилиян Гебрев.

...
Вчера имаше изявления за собствеността на „Дунарит и Емилиян Гебрев.
Коментари Харесай

Караниколов: Дунарит не е на Гебрев

Вчера имаше изказвания за собствеността на „ Дунарит " и Емилиян Гебрев. Същото лице не е притежател, няма го в комерсиалния указател, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов на конференция по горещата тематика с опитите да не разреши на страната да си върне сдружението.

Продължава да има проблем със собствеността на „ Дунарит ". Към момента притежател си остава сдружението " Кемира ", което е благосъстоятелност на Цветан Василев и все още е запорирано, и това е видно от комерсиалния указател. Имаше спекулации, че Министерството на стопанската система лишава лиценза на " Дунарит ", само че това не е правилно. Поемаме ангажимент сдружението да не стопира работа и служащите да запазят работните си места, продължи Караниколов.

Вакум в този бизнес няма, в случай че едно сдружение бъде спряно, задграничен съперници идва на негово място, изясни министърът. Той разкри, че страната е платила задълженията на " Дунарит " на синдиците на КТБ. Оттам парите би трябвало да бъдат преведени на кредиторите.

Относно заплащането, от „ Дунарит " изпратиха благодарствено писмо. После последваха две неща, които ме изненадаха. Получи се известие, че заплащането е отхвърлено, а след това се появи искане за вписването на предприятието. Двете си опонират, добави Караниколов.

Въпреки всичко последваха няколко странни за мен акта. Първо, беше импортирана искова молба, с която не се признава заплащането, макар че беше осъществено. След това получихме искане да се отдръпна вписването на комерсиалното дружество. Едното опонира на другото. И все още поради импортирания иск съдът спря производството за регистриране в залог на комерсиалното дружество – т.е. преди да бъде продължена процедурата ДКК няма по какъв начин да отдръпна заявката за заем, продължи той.

До края на другата седмица ще е подготвен разбор на заплащанията и отговорностите на „ Дунарит " и защото към КТБ има доста свързани заеми, ревизираме каква е цената им и към кого са ориентирани те, сподели още министърът на стопанската система.

В медиите излезе информация, че ДКК е направила изискуемо вземането, само че то не е вписано и няма по какъв начин да стане изискуемо. Имахме подготвеност то да бъде разсрочено, а не да се заплаща незабавно с оперативни средства от „ Дунарит ", макар че през вчерашния ден се появи информация, че парите са платени от друго място. Но работа на Финансово разузнаване е да разбере от кое място са парите, изясни Емил Караниколов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР