Вчера и днес нивата на серен диоксид – SO2 във

...
Вчера и днес нивата на серен диоксид – SO2 във
Коментари Харесай

Нивата на серен диоксид в Димитровград са в норма

Вчера и през днешния ден равнищата на серен диоксид – SO2 във въздуха на Димитровград са в норма.

Данните са от Автоматичната измервателна станция в града. Отчетената оптималната стойност е от порядъка 65 µg/m3, което е под оптимално допустимата стойност на средночасовата норма от 350 µg/m3. Измерените средночасови стойности са от 4,34 µg/m3 до 65,2 µg/m3.

Припомняме, че същият заради настъпила техническа нередовност в апарата за серен диоксид Horiba APSA-370 в Автоматичната измервателна станция (АИС) „ Раковски “ в гр. Димитровград е бил изключен от системата за предаване на данни в действително време на 26.04.2022 година През интервала на ремонт в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково не е постъпил сигнал за запрашаване или неприятен въздух в Димитровград.

На 29.04.2022 година след осъществено тестване по обособените механически характерност на апарата, той е наведен в работещо положение и от 13.00 часа на съшия ден още веднъж е обвързван в системата за действително предаване на данни. Първата регистрирана годна средночасова стойност е от АИС „ Раковски “ е 6,28 µg/m3.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР