Вчера и днес е възстановено електрозахранването на още няколко помпени

...
Вчера и днес е възстановено електрозахранването на още няколко помпени
Коментари Харесай

Пуснаха ток на няколко помпени станции в Монтанско, само едно село остава без вода

" Вчера и през днешния ден е възобновено електрозахранването на още няколко помпени станции в Монтанско, които не работеха и поради това нямаше вода в десетина села в района. Една помпена станция беше захранена с елемент на нафта и остава да бъде обезпечен още един елемент за последната помпена станция в село Доктор Йосифово в община Монтана ", заяви пред Българска телеграфна агенция шефът на " ВиК " -Монтана Валери Иванов.
Снежната стихия в Монтанско на 25 и 26 ноември скъса доста жици и повали десетки стълбове от електропреносната мрежа в региона. До 1 декември електрозахранването на всички битови клиенти беше възобновено във всички селища на района. Без ток обаче останаха няколко станции, които изпомпват вода до семействата в десетина села. Заради паднали доста стълбове, то към момента няма ток в станциите в село Кобиляк в община Бойчиновци и в село Доктор Йосифово в община Монтана.
От нощес станцията в село Кобиляк, която обезпечава вода за хората в селата Кобиляк, Громшин и Бели брег в община Бойчиновци, е захранена с елемент на течно гориво и в тези три села към този момент има вода след седмица на безводие. Очаква се на следващия ден да бъде обезпечен елемент и за станцията в село Доктор Йосифово.
" Всеки от тези елементи изразходва към 20 литра нафта на час и потреблението им излиза доста скъпо на " ВиК " -Монтана, само че това е единственият метод да бъде обезпечена вода за хората в някои села ", съобщи Иванов.
Той разяснява, че възобновяване на съборените от бурята стълбове от електропреносната мрежа не зависи от " ВиК " -Монтана, а от екипите на „ Електрохолд “. От енергийното сдружение са го уверили, че до 4-5 дни или най-вече седмица ще подадат ток към всички помпени станции в област Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР