Вчера Huawei представи най-новите си флагмани в лицето на Mate

...
Вчера Huawei представи най-новите си флагмани в лицето на Mate
Коментари Харесай

Mate 40 Pro и Mate 40 Pro Plus - най-доброто от Huawei до момента

Вчера Huawei показа най-новите си флагмани в лицето на Mate 40 Pro и Mate 40 Pro Plus, които провокират топ смарт телефоните на 2020 година във всяко едно отношение що се отнася до механически параметри.

Двата телефона са относително сходни и по тази причина ще ги разгледаме в тандем.

Mate 40 Pro и Pro Plus са с 6.76-инчови OLED екрани с 90Hz периодичност на освежаване, като този път от Huawei някак са съумели да " разлеят " и огънат екраните още по-близо до задните рамки.
 Снимка 502016

Това в това число е наложило и изместване на бутоните за тон и включване/изключване.

Под екраните има вграден датчик за пръстов отпечатък, а в горната им лява част e вградена 13-мегапикселова селфи камера и ToF датчик.

Гърбът на телефоните е не по-малко прелъстителен. Тази година той е стъклен и непрозрачен, идва в бял, черен и тайнствен сребърен цвят, при който цветовете се трансформират съгласно ъгъла, от който гледаме панела.
 Снимка 502015

Телефоните сигурно ще бъдат много разпознаваеми, защото камерите са ситуирани в окръжност, което ги разграничава от множеството водещи модели тази година.

Дизайнът е въодушевен от изображение на черна дупка, което звучи помпозно, само че значимото тук са действителните качества на датчиците.

При Mate 40 Pro Plus имаме 50-мегапикселова основна камера, 20-мегапикселов датчик с необятен ъгъл, 8-мегапикселов перископичен датчик с 10х зуум и 12-мегапикселова телефото камера с 3х зуум. Към тях има и ToF датчик, а груповият им оптичен зуум е 17х, споделят от Huawei.
 Снимка 502018

Mate 40 Pro е със сходна настройка, само че предлага малко по-слаб зуум.

Като изключим iPhone 12, Mate 40 са единствените други телефони, които могат да се похвалят с 5-нанометров чип, който в тази ситуация на Huawei е Kirin 9000.

Mate 40 Pro Plus е оборудван с 12GB RAM, а Mate 40 Pro - с 8GB RAM, само че и двете конфигурации би трябвало да задоволят потребностите на множеството от нас.
 Снимка 502014

Батериите им са идентични, с потенциал от 4400mAh и можем да зареждаме телефоните с 66-ватов адаптер за бързо зареждане.

Дотук всичко наподобява и звучи ужасно, и в действителност е, само че към момента стои казусът с неналичието на взаимоотношение с Гугъл.

Факт е, че Huawei направи сериозен напредък в развиването на лична софтуерна екосистема от приложения, само че за някои хора отсъствието на Гугъл Maps, Gmail, YouTube и по-трудното събаряне на Instagram може да се окаже решаващо.
 Снимка 502013

Въпреки че тези приложения могат да бъдат употребени в уеб версиите им, въпросите по отношение на ъпдейтите им, сигурността и взаимоотношението им с трети приложения не са обезпечени.

Все отново, уверени сме, че значително хора ще бъдат привлечени от флагманите, тъй като те несъмнено има какво да предложат, а това е отразено и в цените им.

Mate 40 Pro Plus стартира от 1399 евро, а Mate 40 Pro ще коства 1199 евро, когато влязат в продажба в края на ноември.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР