Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокирах пътя

...
Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокирах пътя
Коментари Харесай

Хотелиер за неизплатените средства за бежанците: Кредитираме държава

Вчера хотелиери и настанени при тях украински бежанци блокирах пътя Бургас – Варна, а повода за недоволството им се корени в неизплатените средства от срана на Министерството на туризма.

„ Стараем се да им задоволяваме изискванията. Даваме им закуска, обяд и вечеря. Работим по програмата на страната по 15 лв.. Единственият проблем е, че не ни се заплаща “, описа Красимир Белорешки, хотелиер.

Той добави, че за месец май и юни средства не са изплатени, като е изтеглил и два заема за 450 хиляди лв.. Според него по този метод той кредитира самата страна.

„ Това не е индивидуален случай. Много от хотелите са в подобен тип. Аз също съм пострадал от тази неистина на страната. Забавянето се получи от комплицираната бюрократична система, която имаме. Там сме обраснали в корупция “, добави Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Въпреки, че част от украинските бежанци бяха преместени в държавни и общински бази, а доста от тях напуснаха страната, въпреки всичко има хора, които останаха в хотелите. Собственици към момента не са получили държавната помощ за изхранване и настаняване.

Хотелиери заплашват да съдят страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР