Вчера гражданската организация Спаси София обяви, че издига един от

...
Вчера гражданската организация Спаси София обяви, че издига един от
Коментари Харесай

Спаси София с независим кандидат за кмет и План за София

Вчера гражданската организация Спаси София разгласи, че издига един от създателите си, деятелят Борис Бонев, за претендент за кмет на София. На особено събитие дружно с екипа си, Борис Бонев показа своята управническа стратегия, наречена План за София. " На съвсем 300 страници сме дали нашите решения за над 500 съответни градски казуса. Това е най-подробната стратегия за ръководство на столицата и имам вяра, че в нея всеки ще открие забавни оферти и хрумвания за своя квартал и града ни като цяло. Затова поканвам всеки да се запознае с тях на planzasofia.bg " - сподели Борис Бонев. Основните цели, заложени в Плана, са превръщането на София в град с равни тротоари, качествени улици и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме комфортно и дишаме свободно. Амбициозен град, прелъстителен за бизнес, опазващ историческата си памет и чуващ гласа на жителите си.

" Участието ни на локалните избори е израз на откровеното ни предпочитание да бъдем потребни на София. Смятаме, че е време отпред на града да застанат хора, които същински го обичат, имат вяра в капацитета му и знаят по какъв начин да го преобразят. " - споделят от екипа на Спаси София. Те акцентират, че организацията е и ще остане изцяло без значение гражданско съдружие, събрало съидейници, вярващи, че смяната може да се случи единствено посредством намерено, умело и почтено ръководство.

В представянето си пред жители и публицисти, Борис Бонев уточни по какъв начин желае да промени София в красива и подредена европейска столица. " Като роден и израснал в столицата, в никакъв случай не съм можел да се примиря с хаоса и мърлявщината, които ни заобикалят. Винаги съм желал София да бъде град, с който да се гордея. Именно по тази причина, откакто приключих Сорбоната в Париж, взех решение да се върна назад в София с задача - да трансформира обичания си град. Работихме интензивно като цивилен деятели и постигнахме триумфи, само че доста от предложенията ни остават нечути от тези, които водят града в неверна посока. Спаси София се трансформира в различна община към която хиляди се обръщаха с проблемите си и която припознаваха като бранител на правото им на живот в естествен град. Аз персонално се гордея се с този факт. " - съобщи Борис Бонев от Спаси София в представянето си.

" Много наши съидейници упорстваха да бъдем инициативни, да покажем, че можем да създадем смяната. Именно по тази причина написахме План за София, съдържащ стотици съответни решения. Кандидатурата ми е смела, само че разумна крачка напред. Искаме доверието на съгражданите ни, с цел да работим в техен интерес. Не очаквайте от мен популистки обещания и опити да ви поставям розови очила, тъй като София има потребност от смяна и това е общо изпитание. Няма да бъда усмихнатото лице на корупцията или куклата на конци, която различен ръководи. Ще бъдем енергични и неуморни, с цел да превърнем София в комфортен, спретнат и многолюден град " - показа претендентът за кмет на Спаси София, Борис Бонев.

Припомняме, че Спаси София съществува от 2014 година и е известна с острите си рецензии към некачествените поправки и неприятното ръководство. Оттогава насам деятелите имат редица достижения, измежду които извоюваният нощен градски превоз, БУС ленти по огромните булеварди, табелите в метрото, десетки усъвършенствани планове, както и сигнали за некачествени поправки, след които Общината е налагала санкции в размер от общо над 2,5 млн. лева След тяхно следствие за ремонта на ул. Граф Игнатиев, последва оставка на зам.-кмет и покачване на обвиняване.

" От през днешния ден ще сме по улиците на София, с цел да чуем отзивите на съгражданите ни за План за София. За нас е извънредно значимо да мотивираме и включим хората в полемика за това по какъв начин дружно можем да решим проблемите на града и в каква София желаеме да живеем " - споделят от организацията.

Спаси София кани всеки който желае персонално да се запознае с претендента за кмет Борис Бонев - да заповяда в идващите дни на кръстовището на бул. Витоша и улица Солунска, където ще има специфичен щанд. Щандът на организацията ще можете да видите и по софийските квартали, а цялостен календар с датите и местоположенията ще намерите на www.planzasofia.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР