Вчера Facebook, Messenger и Instagram претърпяха срив в Европа. В

...
Вчера Facebook, Messenger и Instagram претърпяха срив в Европа. В
Коментари Харесай

Facebook, Messenger и Instagram – какво се обърка и къде в България сривът се усети най-силно

Вчера Фейсбук, Messenger и Instagram претърпяха срив в Европа. В някои страни, като Англия, Дания, Белгия и Полша, бяха наранени болшинството от потребителите, а сривът въобще не бе постоянен. Например данните за проблеми от Шотландия са доста по-малко, а в България недоволства от консуматори има главно от София, Бургас и Русе, написа Дир.бг.

„ Наясно сме, че някои хора имат проблеми с изпращането на известия в Messenger, Instagram и Workplace Chat. Работим за допустимо най-бързото възобновяване на нещата “, обявиха от Фейсбук, само че без да прецизират повода за срутва.

Каква е вероятната причина за проблемите?

Фейсбук желае да интегрира своето чат приложение Messenger и в Instagram. Възможно е нещо да се е объркало и по тази причина някои консуматори да имат проблеми. Компанията на Зукърбърг е известна с това, че не пуска обновленията си по едно и също време за всички. Интегрирането на Messenger в Instagram обаче стартира още през лятото.

Друга доста евентуална причина е проблем със сървърите. Някои улики насочват точно към това, тъй като в избрани региони консуматори се оплакват, че нямат никакъв достъп до чат историите си.

Трето допустимо пояснение е обвързвано с плануван ъпдейт, който се е объркал.

Фейсбук понесе много рецензии за въвеждането и налагането на новия дизайн, който на процедура съставлява ъпдейт. Въпреки това някои функционалности са станали по-сложни за приложимост, а подредбата на нюзфийда – по-хаотична.

Възможно е да има и друга причина, за която няма по какъв начин да допускаме. Фейсбук не постоянно разкриват на какво се дължат сривовете в приложенията им.

Данните от DownDetector изрично демонстрират, че проблемите са били отстранени, въпреки някои консуматори към момента да не могат да употребяват Instagram или приложението Messenger.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР