„Вчера Европейската статистическа агенция „Евростат“ излезе с данни, според които

...
„Вчера Европейската статистическа агенция „Евростат“ излезе с данни, според които
Коментари Харесай

Вицепремиерът Нинова: За първи път сме №1 по индустриално производство в ЕС

„ Вчера Европейската статистическа организация „ Евростат “ излезе с данни, съгласно които за първи път България се подрежда преди всичко в Европейски Съюз по растеж на индустриално произвеждане. Рекорден растеж от 20,02 % “. Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. Тя добави, че такава добра вест страната ни не е имала през последните 15 година – от 2007 година, от когато сме страна член на Европейски Съюз.

„ Това се дължи на 4 аргументи - спряхме рекета върху бизнеса, ограничихме кражбите и течовете, държавното управление поддържа компаниите с обезщетения за скъпия ток и самият бизнес постави старания с метаморфоза и оптимизация на производството си, с цел да реализираме този резултат.

Това значи повече работни места, повече налози, по-високи заплати за служащите, повече средства - за безвъзмездни детски градини, за млади фамилии и за пенсионери “, сподели още Нинова.

Тя показа данните на Евростат, съгласно които България е преди всичко по индустриално произвеждане в Европейски Съюз. „ Виждате, че се оправяме по-добре от всички европейски страни “, сподели икономическият министър и регистрира растеж във всички браншове на стопанската система в износа и вноса.

„ Тези резултати демонстрират, че държавното управление не падна от избор на съмнение за неприятни стопански индикатори, а поради неприятни стопански ползи. Тези положителни индикатори обаче не би трябвало и да ни успокояват. Те са прелестна вест за България. За първи път сме преди всичко в Европейски Съюз, и то по промишленост и стопанска система. Но не трябва да ни успокояват, тъй като инфлацията е висока, цените са високи, приходите са ниски “, изясни още Нинова.

Тя беше безапелационна, че с цел да продължи тази наклонност, би трябвало да има политическа непоклатимост и икономическа предвидимост. „ А това значи да поставим старания да съставим постоянно държавно управление и работещ парламент. Така ще подсигуряваме тази наклонност, която за пръв път се случва за България да продължи “, изясни вицепремиерът Нинова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР