Вчера е завършил успешно първият електронен търг чрез електронната система

...
Вчера е завършил успешно първият електронен търг чрез електронната система
Коментари Харесай

Успешно приключи първият електронен търг за лекарства у нас

Вчера е приключил сполучливо първият електронен търг посредством електронната система за покупка на лекарствени артикули за лечебните заведения у нас. Това разгласи пред медиите в Народното събрание здравният министър Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Медикаментите са онкологични и онкохематологични. Интересът е бил извънредно огромен, всички 16 участника са били доста дейни. Заявки са подали 230 лечебни заведения.

По първична спецификация се е предвиждало цената на медикаментите да доближи към 1,280 милиарда лева, след търга средствата са били сведени до 57 милиона лв., което, по думите на министъра, е спестовност за бюджета на НЗОК.
През февруари предстоят още пет търга за останалите медикаменти.

Вчера в първия електронен търг са взели участие държавни и общински лечебни заведения и такива със смесено присъединяване, разясни Българска телеграфна агенция. Желанието е с бъдеща законова смяна да се даде опция тези цени да бъдат употребявани и от почтени лечебни заведения, заяви Ананиев.

Той изясни още, че тази цена е рамкова като, след сключване на рамково съглашение със спечелилите лечебни заведения, те могат да влязат в контракти с снабдители и производителите и по този начин може да се реализира още по-голямо понижение.

Има към този момент квалифициран текст за изменение в закона за лекарствените артикули, който задължава лечебните заведения да не могат да договарят по-високи цени от постигнатите по време на рамковото съглашение, осведоми здравният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР