Вчера е получена оперативна информация за предстояща сделка в София

...
Вчера е получена оперативна информация за предстояща сделка в София
Коментари Харесай

Арести за незаконна сделка с движими културни ценности

Вчера е получена оперативна информация за идна договорка в София с движими културни полезности. Около 14.00 часа на столичния бул. " Александър Стамболийски ", в региона на кръстовището с бул. " Христо Ботев ", са арестувани 4 лица в спрял лек автомобил " Мерцедес " в миг на договорка с предмети, имащи белези на културни полезности (6 броя антични монети - 2 от тях от жълт метал и 4 от сребрист метал).

Впоследствие е арестувано още едно лице в Стара Загора, имащо директно отношение към незаконната активност на лицата. Извършени са дейности по следствието в условия на необходимост: обиски, претърсвания на 7 жилища и два автомобила - благосъстоятелност на арестуваните лица.

В село Цар Калояново, община Пловдив, в помещение, стопанисвано от единия от лицата, е открита работилница с два броя матрици за правене на подправени антични монети.

В жилището на второто лице, находящо се в Харманли, са открити 7 матрици за правене на подправени антични монети и 4 предмета, имащи белези на културни полезности.

В жилището на третото лице в Симеоновград са открити 13 бр. муниции, 5 бр. предмети с белези на културни полезности, 3 металотърсача и 6 пити за тях.

Лицата са арестувани за период до 24 часа. Предстои назначение на експертиза на инкриминираните движимости. Работата по случая продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР