Вчера е имало извънредно заседание на Министерски съвет (Става дума

...
Вчера е имало извънредно заседание на Министерски съвет (Става дума
Коментари Харесай

Слави: Уважаеми данъкоплатци с коледен дух, не изпитвате ли отвращение?

" Вчера е имало изключително съвещание на Министерски съвет (Става дума за съвещанието на кабинета на 27 декември - бел. ред.). Викам си: “Сигурно министър председателят и министрите са се събрали изключително поради бедственото състояние в Перник ”. Уви, не са се събрали по този мотив. Събрали са се, с цел да си провиснал 55 млн. лева за нов държавен аероплан.
Представяте ли си какъв брой са 55 милиона лв., планувани за комфорта на властта, уважаеми данъкоплатци? Това са десетки благотворителни акции “Българската Коледа ”. Мога да го кажа и по различен метод - 55 милиона лв. евентуално са стотици влакови композиции с пластмасови капачки за кувьози ". Това написа Слави Трифонов на своята Фейсбук страница, разяснявайки държавното съвещание.
" Но това не е всичко - през 2020 година ще дадем също и 44 милиона лв. за преторианската армия на властта - НСО. Тоест, уважаеми данъкоплатци, не желая да нарушавам коледния ви дух, само че през идната година ние ще дадем 100 милиона лв. за цялостния комфорт на властта. Как се чувствате от този факт? Коледно ли ви е? Пука ли ви? Не знам за вас, аз персонално съм надълбоко омерзен и не мога да премълча отвратителния акт на властта.
Наскоро чух някогашния началник на “Авиоотряд 28 ” Цвятко Луканов да споделя, че сегашният държавен аероплан “Фалкон ” “не е в положение, което да постанова неговата промяна ” и при вярна поддръжка може да бъде употребен години наред.
Заради един неприбран колесник и поради един отказал екран обаче, държавното управление е решило да похарчи едни 55 милиона лв. за нов аероплан. И ще си има два самолета. Даже три, тъй като “Авиоотряд 28 ” разполага и с “Еърбъс А319 ”.
А знаете ли, да вземем за пример, уважаеми данъкоплатци с коледен дух, че страната ни не разполага с нито един хеликоптер за незабавна здравна помощ? Знаете ли, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма хеликоптерна незабавна здравна помощ, така наречен HEMS система?
Знаете ли, че от 2003 година страната Румъния, с която постоянно се съпоставяме, разполага с 11 летателни апарата за избавителни задачи, а неотдавна е поръчала още 3 нови хеликоптера?
Знаете ли, че през 2020 година Румъния ще има 14 летателни апарата за незабавна помощ, а България ще разполага вероятно с един хеликоптер за незабавна помощ и с три държавни самолета.
Тоест, уважаеми данъкоплатци с коледен дух, държавното управление ни избира да харчи нашите пари за своя цялостен комфорт, а не за животa на жителите, подложен в изключителна обстановка ", разяснява още Слави.
" Според европейската статистика медицинските хеликоптери могат да понижат жертвите на пътя с до 30%. Но нищо - по-важното е, че с три държавни самолета комфортът на властта ще е повишен с 100%.
В този ред на мисли, помните ли, уважаеми данъкоплатци с коледен дух, злополуката с кортежа на ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева край Шумен тази есен? Помните ли, че Караянчева беше транспорирана незабавно с “Авиоотряд 28 ” до София поради счупена ключица, а потърпевшото простосмъртно 10-годишно дете беше оставено в ръцете на простосмъртните лекари от Шумен? Защо не разбрахме имената на потърпевшите простосмъртни, за какво публицисти не тичаха да питат майката на детето, която е карала колата, по какъв начин се усеща? Защо никой не попита майката дали е правилно, че след злополуката желае да емигрира? Защо не ги видяхме? Защо не чухме тяхната версия за случая?
Не, не ги чухме. За сметка на това разбрах, че на следващия ден Цвета Караянчева ще приказва за злополуката пред Мон Дьо. Мон Дьо - журналистът, който показва човешкото лице на интервюираните. Сигурен съм, че и на следващия ден ще се оправи. Ще чуем “човека-политик ” Караянчева, само че няма да чуем простосмъртната майка.
И по този начин, следващата година новият държавен аероплан за 55 милиона лв. ще пристигна - сигурно няма да го чакаме с години като американски изтребител F-16!
Ще пристигна новият аероплан, ще качи Беновска, Мадам В., репортерката на ПИК и другите публицисти от породата “корги ” и заедно ще отлетят, с цел да отразят следващия “международен триумф ” на премиера.
А ние, тук на земята, ще търсим вода за Перник и ще събираме капачки за медицинските сестри. Добре, бе, не изпитвате ли омерзение? ", приключва Слави Трифонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР