Вчера до 13 часа бяхме на преговори. Тогава влезе пиарът

...
Вчера до 13 часа бяхме на преговори. Тогава влезе пиарът
Коментари Харесай

Денков: Някой дръпна шалтера и изпрати Мария Габриел със списъка при президента

" Вчера до 13 часа бяхме на договаряния. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ-СДС и сподели на преговорния екип " време е да станете и да си тръгнете ". Аз научих, че има лист с имена на министри от медиите. Нещо повече - преди този момент и в персонален диалог с госпожа Габриел, по време на договарянията категорично я поптахме: " Нали няма да внесете имена, които не сме съгласували? " Отговорът беше: " Не това няма да стане. Това няма да съм аз. " Това сподели Мария Габриел.

Това съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков във връзка вчерашната ескалацията на политическото напрежение след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС в ефира на БТВ.

Денков добави, че не знае кой и какво стои зад решението на Габриел да отиде със листата.

,,Това, което знам, е, че договарянията бяха прекратени в първия ден от този 7-дневен мандат. Всъщност сега бяхме стигнали съвсем до края. Ние обсъждахме един-единствен министър и няколко благоприятни условия за второто лице. И три до четири параграфа, които трябваше да се доуточнят по съглашението. Имаше задоволително време. През цялото време казвахме: " Нека да довършим този развой ". Но някой различен дръпна шалтера и изпрати госпожа Габриел при президента с този лист ".

Денков добави, че е изпратил копия от декларацията си за противоречие с предложенията до Народното събрание и до президента.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР