Вчера десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на

...
Вчера десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Альоша е нашият Христос - богохулство, казващо всичко за идолопоклонничеството

Вчера десетки пловдивчани се събраха на митинг пред постройката на Общинския съвет в Пловдив заради концепцията паметникът на Альоша да бъде изместен в музей. 

Протестиращите носеха плакати с лозунги " Тези, които нищо не са построили, унищожават всичко ", " История с референдум не се пази " и " На кого пречи признакът на града " Альоша ". Имаше и хора, които вееха и съветски флагове. Един от пазителите на паметника пресоли манджата и изрече репликата: " Това е нашият Христос "

Посланикът на България в Русия от 2000 до 2006 г. Илиян Василев разяснява протичащото се в Пловдив oтносно Альоша по следния метод:

Никога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация на частта от обществото, която припознава Русия и производният на съветския руски империализъм монумент на Альоша като " собствен Христос ".

Толкова им е християнството, толкоз им е българшината, любовта към Отечеството - постоянно под изискването на предпочитаната връзка с Москва. Толкова им е и християнството, което небрежно усвоиха след 1989 година - Репликата " Альоша е нашият Христос " не е единствено осквернение, само че споделя всичко за природата на това идолопоклоничество, на русофилството и царепреконението като вяра, която има потребност от плебеи, от крепостни, от покорно подчинени, а не от свободни и осъзнати жители, които могат да дефинират и пазят своя интерес и когато той е друг от този на следващия цар в Кремъл.

Погледнете къде стои Альоша?Той господства освен над града, над паметника на Левски, само че и над скромния монумент на руско-турската война - болшевишкото господства над съветското. Ако има починали в руско-турската война и това дава съображение за памет и монумент, само че няма нито един умрял руски боец на българската територия, т.е. няма съображение да има монумент.

" Альоша им е Христос " - Паметниците са тяхната черква и това. споделя всичко, само че най-много за какво тези тотеми на АнтиХриста, идеологически опиати са потребни през днешния ден и на Путинова Русия и на нейните адепти у нас - вместо сериозно мислене /което ще се не разрешава в образованието там/, и независими хора, на тях им трябват религионо вярващи, които да одобряват на сляпа религия, че България е обречена да бъде доминирана от Русия, а не да бъде равноправна част от Европа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР