Вчера CNN публикува аудиозапис и текста към него от срещата

...
Вчера CNN публикува аудиозапис и текста към него от срещата
Коментари Харесай

Ексклузивно: CNN се сдоби със запис на Тръмп, в който обсъжда секретни военни тайни

Вчера CNN разгласява аудиозапис и текста към него от срещата през 2021 година в Бедминстър, щата Ню Джърси, където тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разисква съхраняването на секретни документи, които не е разсекретил.

Записът, получен от CNN, включва нови детайлности от диалога, който е едно от главните доказателства на обвиняването на специфичен прокурор Джак Смит против Тръмп за погрешно боравене с класифицирана информация. Той включва миг, в който някогашният президент на Съединени американски щати демонстрира, че държи скришен документ на Пентагона с проекти за нахлуване върху Иран.

Епизодът е един от двата, упоменати в обвинителния акт. В него прокурорите настояват, че Тръмп е показвал класифицирана информация за проекта за офанзива против Иран на хора, които не са имали право да я виждат, заяви CNN.

Аудиозаписът идва от изявление от юли 2021 година, което Тръмп даде в курорта си в Бедминстър за хора, работещи върху записките на Марк Медоус, някогашен шеф на кабинета му.

Според записа, излъчен по CNN, той е знаел за класифицирания статус на документа.

„ Това са документите “, споделя Тръмп, до момента в който разисква проектите за офанзива на Пентагона, откъс, който не е включен в обвинителния акт.

„ Това беше направено от военните и ми беше обещано “, продължава Тръмп, преди да означи, че документът остава систематизиран.

„ Като президент можех да го разсекретя “, споделя той.

„ Сега не мога, само че това към момента е загадка. “

Тръмп и неговите помощници също се майтапят и с имейлите на Хилъри Клинтън.

„ Хилари би го разпечатала през това време, нали знаеш. Нейните персонални имейли “, споделя чиновник на Тръмп.

„ Не, тя ще го изпрати на Антъни Уайнър “, дава отговор Тръмп, имайки поради някогашния конгресмен от Демократическата партия, предизвиквайки смях в стаята.

Срещата от юли 2021 година, която беше записана, идва малко откакто Тръмп се разгневи от новинарските известия, че Марк Мили, ръководителят на взаимния комитет на началник-щабовете, го е призовал да не атакува Иран през последните седмици от неговото президентство.

Тръмп пледира, че е почтен по-рано този месец по 37 обвинявания, свързани с хипотетичната корист с секретни документи, съхранявани в курорта му Мар-а-Лаго в Палм Бийч, щата Флорида.

Текстът е оповестен в „ Гардиън “. Преводът и заглавието са на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР