Вчера чухме в разговорите между жертви и палачи, че е

...
Вчера чухме в разговорите между жертви и палачи, че е
Коментари Харесай

ДПС за преговорите ГЕРБ-ПП-ДБ: Чухме, че имало прошка в разговорите между жертви и палачи

" Вчера чухме в диалозите сред жертви и палачи, че е имало амнистия ", сподели Карадайъ. " Похвална е другояче тази среща. На нея видяхме един диалог сред двете най-големи парламентарни групи в Народно събрание. Нашата вяра е този диалог да стигне до равнището на разговора, тъй като необходим е разговор, освен диалог ", сподели водачът на Движение за права и свободи.

Лидерът на придвижването посочи, че когато това стане, и Движение за права и свободи може да се включи в разговора.

" Стигнем ли до разговора, мисля, че ще има потребност от Движение за права и свободи ", предвижда Карадайъ. И се аргументира, че политическата рецесия е единствено " шапката " на рецесиите през последните години.

Междувременно от Движение за права и свободи се опълчиха на основаването на комисия по конституционните въпроси. По време на дебатите по основаването на правилника на Народното събрание, който урежда наименованията и броя на непрекъснатите парламентарни комисии, водачът на придвижването изрече съображения, че конституционна комисия е безпредметна без да има импортирани законопроекти по изменение на главния закон на страната.

И напомни, че още в предишния парламент Движение за права и свободи е внесло законопроект за промени в Конституцията, само че останалите политически сили не са поискали да го прегледат. В момента обаче импортирани промени в главния закон няма.

Карадайъ предложи компромисен вид за основаването на такава комисия - формулировката за предмета на активност на тази комисия да бъде: 

" Комисията по конституционни въпроси преглежда планове по изменение на Конституцията, входирани в деловодството на Народно събрание ". 

Лидерът на Движение за права и свободи изрече неразбиране, че въпросната комисия възнамерява да се занимава с разбори на решения на Конституционен съд и с негови актове. " Моля? Решенията на Конституционен съд са решения на Конституционен съд ", подсети на депутатите Карадайъ.

Той оспори и желанието на " оформящото се болшинство " да изготвя разбори за развиване на конституционната уредба по време на съвещанията на конституционната комисия. 

" Колеги, дано това го вършим в университетите, в парламентарните групи, на съдружен съвет на оформящото се болшинство, само че не е предмет и работа на непрекъсната комисия ", предизвести Карадайъ. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР