Вчера чухме главния прокурор Иван Гешев, че имало системен план

...
Вчера чухме главния прокурор Иван Гешев, че имало системен план
Коментари Харесай

Антон Станков: Прокуратурата участва в политиката, но връзката е двупосочна

„ Вчера чухме основния прокурор Иван Гешев, че имало систематичен проект против него, той извади огромна част от механизмите, по които се оперира (във властта). Ключовият въпрос е, че прокуратурата взе участие в политиката, само че връзката е двупосочна. Върховенство на закона значи политиката да не взе участие в прокуратурата – политически решения да не се осъществят посредством прокуратурата ”. Това съобщи някогашният правосъден министър Антон Станков по NOVA NEWS.

Според него вчерашната кулминационна точка е почнала още тогава, когато Борисов реши, че ще бъде народен представител. „ Нямам вътрешна информация, върша си разбора. Не би трябвало да подценяваме и момента, че Борисов стана народен представител, явно си е направил някакви разбори от ареста му предишното лято. От там нататък би трябвало да проучваме събитията ”, прикани Станков.

Той посочи общественото държание на основния прокурор Иван Гешев и на неговия заместител Борислав Сарафов. „ Гешев не погледна нито едно листче, сътрудника Сарафов прочете едно листче ”, сподели някогашният министър. Сарафов е израснал в прокуратурата, не виждам за какво се прави, че не е знаел обстановката, сподели някогашният правосъден министър.

„ Нормално е да има и единодушие на управляващите. От през вчерашния ден този контракт е нанизан на копието ”, изясни той. Станков съпостави раздраната оставка с дейностите на Иван Асен Втори, който нанизва на едно копие контракта с византийците.

„ Споменаването на „ лицето Бойко Борисов ” е знак за предстоящ обвинен ”, сподели Станков и изясни, че това е прокурорска терминология.

„ Барселонагейт беше толкоз елегантно и демонстративно упомената, колкото и скъсването на оставката. Беше забавно направено. За Движение за права и свободи ми е мъчно да приказвам, не тъй като се опасявам да приказвам, а тъй като в тази партия евентуално текат някакви процеси. Това, което се случва в прокуратурата, е признак за разбъркване на политически пластове като цяло ”, изясни Станков.

„ И американците, и руснаците, и който желае да ни въздейства, би трябвало да избира можещи хора. Политиката се трансформира ”, съобщи някогашният министър.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР