Вчера чрез Фейсбук се разпространи идявлението на младия д-р Д-р

...
Вчера чрез Фейсбук се разпространи идявлението на младия д-р Д-р
Коментари Харесай

Деканът на Медицинския в София за онкоболния млад лекар с престижни международни награди: Заради ниска оценка не е бил допуснат до асистентското място

Вчера посредством Facebook се популяризира идявлението на младия доктор Д-р Радислав Наков, който твърди, че е бил дискриминиран от асистенстко място поради онкологичното си заболяване лимфом, напомня Нова тв.

" От комисията споделят, че не съм се показал добре, това е единственото, което те могат да кажат. Но могат да се видят моите университетски достижения и не е разумно да не съм се показал добре. Винаги съм представлявал клиниката по гастроентеорология с огромна горделивост по влиятелни конгреси. Още през октомври болен изнесох 7 презентации в Барселона на междуналодно събитие, никой от журито не беше преподавател там, не знам дали не буди злоба присъединяване ми и за това да се случва всичко това.

Мечтата ми е да съм помощник. Да преподавам моите познания на студенти. Заболяването ми се появи юни месец като гръм от ясно небе и с помощта на екипа на клиниката по хематология лекуването ми върви добре с прогнози за изцеление, само че още не съм го приключил. Спряха ми част от вливките сега, с цел да изляза за половин час да приказвам пред вас.

Според правилника се удостоверява посредством документи, че претендентът е клинично здрав. Аз съм потвърдил, че не съм заразно болен. 

От юни месец никой от членовете на журито не ме е потърсил да попита по какъв начин съм и дали нуждая се от нещо. Започнаха да се интересуват около явяването ми на изпита. ", разяснява младият доктор пред камерите. 

Проф. Иван Митов - декан на МУ - София беше включен онлайн в предаването " Здравей, България ":

" До състезанието са позволени четирима претенденти, един се е отказал, селектиран е един от останалите двама. Д-р Наков е позволен до състезанието, не мога да си показва, че е бил дискриминиран.

Двама души са оценени под 4.5, не е единствено доктор Наков, а и другият сътрудник. Могат да се отворят тези работи и да се ревизира. Дискриминация от факултета е изключена. 

За казуса знаем от през вчерашния ден от обяд. Нека доктор Наков да се обърне към университета писмено, освен посредством медиите и ще задействаме преразглеждане на изпитните работи. "

" Ще подам молбите, това е индивидът, който ми даде най-високата премия за преодоляване на здравната просвета. Дори за него несъмнено е голяма изненада, той ми е казвал, че чака да стана помощник. Той добре схваща болката на онкоболните, тъй като има такива проблеми в фамилията и съм сигурен, че няма да остави случая неразплетен. ", изрази вяра младият доктор. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
НАПИШИ КОМЕНТАР