Вчера част от тях се прибраха с автобуси, другите бяха

...
Вчера част от тях се прибраха с автобуси, другите бяха
Коментари Харесай

Блокираните в Румъния българи ще съдят ”Райънеър”

Вчера част от тях се прибраха с рейсове, другите бяха превозени с държавния аероплан. Част от пострадалите описаха пред Nova, че няколко пъти са се пробвали да се свържат с самолетната компания, само че не са съумели. Наложило се да се извърнат към омбудсмана Мая Манолова. Другата седмица ще се срещнат с нея, с цел да търсят дружно юридическа помощ. Те се заканват да алармират и европейските институции за този случай.
Пътниците обявиха, че не е обикновено да бъдат третирани като страна от третия свят.

Българите изхвърчали в препълнения аероплан от Лондон в понеделник в 15.00 ч. По разписание трябвало да кацнат в Пловдив малко след 20.00 ч. Заради неприятното време били пренасочени първо към София, а по-късно към Тимишоара. Именно там стартира същинският пъкъл за тях. Само част от тях били настанени в хотели, защото места за всички нямало. За останалите стартират часове на с напрежение очакване без информация и храна.

От Ryanair обясниха пред Nova, че са предложили транспорт с рейсове, които множеството отказали. Освен това пасажерите били известени с SMS и имейл за опциите за връщане на парите от билета или избор на нов полет. Част от българите въпреки всичко поемат риска да тръгнат с рейс по заснежените пътища. Автобусът бил без тоалетни и вода. Храна също нямало.

„ По-вероятно е да нямат парични компенсации, защото анулацията и закъснението на полета е породено от изключителни условия, а точно неприятното време. Те са отвън контрола на авиокомпанията”, изясни Игнат Арсенов от Европейския потребителски център.

Превозвачът обаче е бил задължен да се погрижи за тях, като им обезпечи транспорт, храна, питиета, настаняване в хотел. Всички, които са имали спомагателни разноски, би трябвало да претендират сумите да им бъдат върнати от превозвача.

Все още у нас не могат да се приберат и стотина българи, блокирани в Рим.
Заради неприятното време полетът им от Фиумичино до София бил отсрочен. След няколко часа без отговори ги настаняват в хотел.

Най-вероятно блокираните по летищата на Европа пасажери няма да могат да получат обезщетения, защото анулацията на полетите била поради неприятното време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР