Вчера бяхме на среща, на която бяхме информирани как върви

...
Вчера бяхме на среща, на която бяхме информирани как върви
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Правителството зависи от ПП и ИТН

Вчера бяхме на среща, на която бяхме осведомени по какъв начин върви главната колизия сред Политическа партия и Има Такъв Народ. Това е предпоставката, от която зависи дали въобще може да се стигне до парламентарно болшинство, което да поддържа един предстоящ кабинет. Това, което чухме, е, че има прогрес в тази посока. До каква степен е – ще разберем. Надявам се егото да бъде изтеглено обратно. Залогът е в действителност огромен. Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от " Демократична България " Стоян Михалев.

Коментарът му идва на фона на завършилия през вчерашния ден първи кръг от диалози сред досегашните съдружни сътрудници, откакто Българска социалистическа партия взе мандата за сформиране на държавно управление. Това е трети и финален опит, преди Народното събрание да бъде разхлабен и да се отиде на предварителни избори. Засега поръчките на партиите, потърсени от левицата, са положителни.

" Ако се стигне до диалога за министри, значи има прогрес по пътя за сформиране на кабинет. Засега има единствено поръчка, че е минат първият стадий ", уточни още Михалев. " Опцията отиване на избори е от самото начало на масата. Ако някой от договарящите се пробва да поставя имена от провокативна позиция, явно споделя: " Дайте да вървим на избори”, разяснява още Михалев.

Относно антикорупционния закон, Михалев съобщи, че това е съществено законодателство, а не някакво " законче”, което може да се употребява за тест, кой ще застане зад него. Според депутата третият мандат е спешен.

" Това е изправителен изпит”, сподели Михалев. А без парламент страната не може противодейства на рецесиите, които ни чакат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР