Вчера бяхме на 1004 заразени на 100 хил., а днес

...
Вчера бяхме на 1004 заразени на 100 хил., а днес
Коментари Харесай

Рекордна заболеваемост в Бургас. РЗИ предлага дистанционно обучение |

„ Вчера бяхме на 1004 инфектирани на 100 хиляди, а през днешния ден сме на 1066 на 100 хиляди Нареждаме се на 4-то място в страната след Благоевград, София и Перник ”, съобщи доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас по Нова телевизия.

От сряда региона е в лилавата зона, със заболеваемост над 1000 на 100 000 души население. 

По думите на доктор Паздеров 105 паралелки са под карантина. Той заяви, че от РЗИ оферират да се премине към отдалечена форма на образование. Мярката ще бъде разисквана на съвещание на Областния щаб през днешния ден и в случай че бъде утвърдена, ще бъде съгласувана с основния държавен здравен контрольор.

Д-р Паздеров сподели още, че от петък стопират плановият банкет и плановите интервенции в лечебните заведения в региона. Според него високият растеж на инфектираните е резултат от събиранията по празниците:

„ От 10 дни кривата в Бургас не е стръмна, а е отвесна. Обяснението ми е Коледните и Новогодишни празници ”, разяснява той и добави, че ще бъде поискана финансова помощ за лечебните заведения в града.

„ И горивата, и електрическата енергия са скъпи. Има повишаване на лекарства и консумативи. А следва една доста сериозна вълна ”, изясни доктор Паздеров.

Директорът на РЗИ Бургас съобщи още, че в града стартират всеобщи инспекции за спазването на рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР