Вчера бившият депутат от СДС Иван Сотиров - един от

...
Вчера бившият депутат от СДС Иван Сотиров - един от
Коментари Харесай

Вили Лилков прие да бъде кандидат за кмет на София, издигнат от знакови десни лица

Вчера някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили Иван Сотиров - един от присъединилите се в самодейността, разяснява пред Българска телеграфна агенция, че задачата е десните хора и демократичната общественост да гласоподават за нещо същинско, а не да са изправени пред избор " кое е по-малкото зло " и че това е кандидатура, която да им даде опция да гласоподават по съвест. Потърсен за коментар, проф. Лилков сподели, че ще даде отговора си до понеделник.

Днес той разгласява отговора си в обществената мрежа.

" Помня първия огромен наследник протест. За него се съобщаваше от човек на човек. С приглушен глас и несъзнателно озъртане. Защото още имаше боязън, огромен боязън. После се събрахме, бяхме доста и ставахме от ден на ден. И някой извика " Долу Българска комунистическа партия "! Звучеше нечувано, необикновено и невероятно. Гледах огрян лица на хората в близост, сълзите и вярата в очите и виждах - раждаше се българската независимост ", написа проф. Лилков в профила си във Facebook. По същото време зад дебели стени гаулайтерите на 45-годишния режим се преустройваха. За тях това беше интервенцията, която трябваше да трансформира политическата им власт в икономическа. И до момента в който ние пеехме, протестирахме, танцувахме, стачкувахме или гладувахме, те разнасяха куфарчета с пари. Когато разграждахме комунизма, алената номенклатура и остарялата " Държавна сигурност ", сътвориха нова олигархична мрежа и построиха капитализма, само че за себе си, показва той.

" Така минаха над 30 години от живота ни. Днес от нас се желае просто да забравим! Да забравим куфарчетата, банкрутите на банките, инфлацията, опашките и купоните. Да забравим репресиите против тези, които режимът през зъби наричаше някогашни хора ", написа проф. Лилков.

" Аз няма да не помни и няма да сключа тази договорка! И не мога да се върша, че не виждам по какъв начин София продължава да се ръководи по системата " наши хора " - некадърно, " на парче " и пораства, без да се развива. Имам опит, познавам столицата и нейните проблеми и съм подготвен с същинските решения! Затова одобрявам да бъда претендент за кмет, повдигнат от тези, които също не могат да не помнят, тъй като онази вяра от площада не би трябвало да угасва, а отвоюваната независимост не би трябвало да бъде предадена ", заявява той.

Време е София да влезе в XXI век - изискуем го на нашите деца, приключва Лилков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР