Вчера беше публикувана официалан информация за коронацията на крал Чарлз

...
Вчера беше публикувана официалан информация за коронацията на крал Чарлз
Коментари Харесай

Случайно или не: Коронацията на крал Чарлз III е на рождения ден на Арчи

Вчера беше оповестена официалан информация за коронацията на крал Чарлз III. Оказва се, че датата на коронацията на краля е на 4-тия рожден ден на внука му Арчи. Злите езици незабавно потърсиха фиктивен подтекст в това съвпадане. Вижте какво още се знае за коронацията на крал Чарлз III.

Церемонията ще се състои в Уестминстърското абатство на 6 май 2023 година Информацията опровергава слуховете, че събитието ще е през юни, което би означавало да се " бие " с датата на коронацията на починалата кралица Елизабет II. 

Церемонията ще се извърши от Джъстин Уелби, архиепископ на Кентърбъри. Кралицата консорт Камила също ще бъде коронясана, паралелно до брачна половинка си.

 Добави изложение
Джъстин Уелби
" Коронацията ще отразява актуалната роля на монарха с взор към бъдещето, като дългогодишните обичаи и парадността също ще бъдат почетени ".

Източници настояват, че церемонията ще е единствено час, за разлика от тази на кралицата, която е била 3-часова. През 1953 година, когато е коронацията на кралица Елизабет II, са участвали близо 8 000 души.

На коронацията на крал Чарлз III ще са надалеч по-малко - чакат се към 2 000 посетители , измежду които религиозни водачи, депутати, задгранични кралски особи и държавни глави.

" Ще бъде по-кратко и по-семпло от 1953 година, само че в безусловно същия мащаб и спектакъла, подобаващи на суверена, историята и традицията ".
 Как ще премине церемонията?
Крал Чарлз III ще бъде помазан и блажен от архиепископа на Кентърбъри, както повелява англиканската традиция. Тържествената работа ще бъде обилна, само че лишена от пищност.

Церемонията е запазила сходна конструкция повече от хилядолетие , въпреки, несъмнено, да има дребни промени. 

Очаква се коронацията да бъде излъчена онлайн и десетки милиони фенове да са пред екраните в действително време.

Все още не се знае кои членове на фамилията ще участват. 

Любопитно : Коронацията е планувана за 4-тия рожден ден на внука на крал Чарлз III, Арчи. Предстои да забележим дали и по какъв метод родителите му Меган и Хари ще участват.

Според източници на Двореца, принц Уилям ще има значима роля по време на коронацията. Каква тъкмо, ще научим на 6 май 2023.

 
Вижте още:

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР