Вчера беше приет Бюджета на Република България за 2024 г.

...
Вчера беше приет Бюджета на Република България за 2024 г.
Коментари Харесай

Инж. Атанасов: Община Кюстендил направи немислимото- за месец и половина осигури 50 млн. лв. за капиталови разходи

„ Вчера беше признат Бюджета на Република България за 2024 година на второ четене в Народното събрание, като в него са залегнали всички планове, за които споменахме, че аплайваме за сумата от 50 млн. лева и с наслада можем да кажем, че плановете за тези пари ще бъдат обезпечени в бюджета на страната, надлежно и в общинския бюджет за 2024 година като финансови разноски “. Това заяви по време на конференция кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Той посочи, че за късия период, с който е разполагало новото управление на общината, от 10 ноември до в този момент, са създали немислимото- обезпечили са финансов запас за повече от 50 млн. лева “ Смятам, че подобен запас за финансови разноски до в този момент не обезпечаван за община Кюстендил, а още повече за месец и половина “, безапелационен е инж. Атанасов.

Близо 48 млн. са обезпечени за строително монтажни работи, останалите средства са за планиране.

Инвестиционният план за галерията „ Владимир Димитров- Майстора “ е на стойност към 22 милиона лв.. Той планува вътре да има концертна зала, каквато досега няма. „ Смятам, че това е извънредно значимо за нашата община, план който от години не може да бъде приключен и най- най-после ще се случи. Това ще бъде перлата в короната на Кюстендил “, разяснява инж. Атанасов.

Друг значим план е този за реорганизация и възобновяване на Зоопарка в местността Хисарлъка.

„ Инвестиционният план е в размер на 5 млн. лева и планува напълно нови кафези, алеи, уреди. Ще бъде заменен напълно образа на зоопарка “, уточни инж.Атанасов.

Включени са и плановете за главен ремонт на постройката на Езикова Гимназия „ Д-р Петър Берон “, планиране и авторски контрол на обществени жилища за обществено слаби и малцинствени групи “, планиране и авторски контрол на многофункционална Спортна зала, планиране и авторски контрол за главен ремонт на постройката на ОДК, главен ремонт на покрив и вътрешно преустрояване на общежитие „ Бор “.

Кметът предвижда, че строителните действия могат да стартират през първото полугодие на 2024 година

„ Искам да изкажа признателност към държавното управление на Република България и към премиера акад. Николай Денков за съдействието и обезпечаването на средствата от бюджета “, добави инж. Атанасов.

„ Искам да изкажа благодарности и към главната роля на народния представител Георги Стамов, с който през последните две седмици поддържахме непрестанен контакт за плановете. Считам, че това, което направихме, е невиждано и нашите съграждани занапред ще усетят резултатите от включването на плановете в държавния бюджет “, сподели зам.-кметът Кристиян Иванчов. Инж. Атанасов също изрече признателност към Георги Стамов.

„ Тук е мястото да изкажа заслужени благодарности към народния представител Христо Терзийски, който указа подпомагане за няколко от плановете да бъдат финансирани още в първия стадий и също да изкажа признателност към народния представител, който също се застъпи и указа подпомагане за един от плановете, които сме създали за финансиране и ще бъдат финансирани. Благодаря и на тях за дейната роля “, сподели инж. Атанасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР