Вчера беше подписано споразумение между Министерство на туризма и Асоциацията

...
Вчера беше подписано споразумение между Министерство на туризма и Асоциацията
Коментари Харесай

Министерството на туризма започва програма за обучение на младите кадри

Вчера беше подписано съглашение сред Министерство на туризма и Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство в България

Министерството на туризма ще подкрепи финансово провеждането на 28 кулинарни надпревари, конференции и образования във всички области на страната. По този метод ще се даде опция за изява на младежите от професионалните гимназии по туризъм и ще се улеснят контактите им с работодателите, с цел да останат да работят в България след довеждане докрай на образованието си, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Министерството на туризма ще започва и Пилотна стратегия с работодатели, които да поддържат образованието на младите фрагменти с образование.

“Това е политика, която е извънредно значима за развиването на бранша. Работата на държавното управление е да я поддържа. ”, съобщи министър Зарица Динкова.

Предстои да бъде проведена и среща с министъра на образованието проф. Галин Цоков, за бъдат конкретизирани готвените промени в листата на специалностите за професионално обучение и образование във връзка със Закона за професионалното обучение и Плана за възобновяване и резистентност. С готвените промени ще се промени цялата документи на профилираните учебни заведения, държавния стандарт, Националния изпитен стандарт, образователните стратегии и проекти. Обмислят се хрумвания за еластичност на стажовете и опцията учениците да се образоват посредством работа през лятото, което ще улесни началното им кариерно развиване и ще подкрепи съществено бизнеса.

Издигането на престижа на специалностите в региона на туризма измежду младежите, както и насърчаването на дуалното обучение в междинните професионални учебни заведения са главните цели, залегнали в подписаното през днешния ден съглашение от министър Зарица Динкова и ръководителя на Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство в България - Малинка Маринова.

Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство в България е организация, която съставлява 58 Професионални гимназии по туризъм и междинни учебни заведения. Тя е основен сътрудник на Министерството на туризма и работи интензивно за развиването на качеството на образование и неговото практическо приложение в областта на ресторантьорството и хотелиерството.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР