„Вчера беше извършено убийството на един честен човек. Това е

...
„Вчера беше извършено убийството на един честен човек. Това е
Коментари Харесай

Влади Въргала за Петър Христов: Беше убит един честен човек

„ Вчера беше осъществено убийството на един почтен човек. Това е загуба за цяла България”, сподели Владислав Карамфилов – Въргала в ефира на „ Тази сутрин”. Той е персонален другар с убитият през вчерашния ден предприемач Петър Христов.

Христов беше убит през вчерашния ден в джипа си в столичния кв. „ Манастирски ливади” и умря малко по-късно в болница. Според Министерство на вътрешните работи главната версия за убийството е неговият бизнес, като нямат данни той да е получавал закани.

Петър Христов е взел участие интензивно в множеството събития в района на Велико Търново, като съгласно локалните хора той е помагал на всички институции. Според други обаче по този начин си е осигурявал бизнес комфорт.

„ Аз излязох да приказвам,защото сега се появи една лавина, която ще измести фундамента от същността му”, сподели Карамфилов.

Той разказва убития си другар като извънредно почтен и честен човек, добър предприемач и покровител.

„ Петър имаше доста житейска мъдрост събрана в него. Той ми сподели „ помни, че във всеки един миг до всеки от нас застава сервитьорът със сметката”. Аз мисля, че Петър е платил своята сметка”, разяснява Карамфилов.

Неофициално 49-годишният Петър Христов е апетитен за непосредствен до СИК през 90-те години, само че Карамфилов е безапелационен, че това не е правилно.

„ Петър Христов в никакъв случай не е бил в нито една формация. Той и брат му са били задоволителна формация. Петър Христов го уважаваха всички, тъй като имаше топки. Той беше мъж и това е единствената причина да го мутризират. Никога не е бил мутра”, разяснява той.

Бизнесменът се употребява с положително име и престиж във Велико Търново и района и обществеността е потресена от случилото се.

През последните 10 години Христов интензивно се включваше в събития значими за района и не криеше връзките с ГЕРБ.

„ Той е предприемач от Велико Търново. Цветан Цветанов е народен представител от Велико Търново – обикновено е един от сполучливите предприемачи да има връзка с локалното ръководство. Христов не е протеже на ГЕРБ”, безапелационен е Карамфилов.

„ Този, който седи зад разстрела е някой, който има нужда да клати държавата”, добавя Карамфилов. Той не изключи опцията убийството на Христов да е станало точно поради помощта му при разкриването на бандите на „ Наглите” и „ Килърите”.

„ Страхувам се, че се подменя същността на Петър Христов. Повярвайте, питайте тези, които го познават. Убиха човек, който ще липсва категорично”, добави Карамфилов.

Повече вижте във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР