Вчера Белият дом обяви плановете си да похарчи до 42

...
Вчера Белият дом обяви плановете си да похарчи до 42
Коментари Харесай

САЩ ще инвестират 42 милиарда долара, за да осигурят универсален интернет достъп до 2030 година

Вчера Белият дом разгласи проектите си да похарчи до 42 милиарда $ за обезпечаване на повсеместен достъп до интернет в страната до 2030 година, съгласно отчет на Reuters. Тази самодейност е част от новата икономическа политика на президента Байдън, която ще бъде част от акцията му за преизбиране през 2024 година.

„ Днес 24 милиона души в нашата страна нямат достъп до високоскоростен интернет, тъй като не могат да си разрешат месечната цена на проекта или тъй като живеят в общности, които към момента не са изцяло свързани с оптични мрежи. Всеки човек в нашата страна, без значение къде живее, би трябвало да има достъп до високоскоростен интернет и да може да си го разреши. “

заяви в изказване вицепрезидентът Камала Харис

Местни телекомуникационни компании като Verizon, Comcast, Charter Communications и AT&T се двоумят дали да дават достъп до едва обитаемоте региони заради високите разноски и ограничавания брой евентуални клиенти в тези региони.

Щатите, които ще получат най-големи суми за финансиране са Тексас и Калифорния – двата най-населени щата в страната, надлежно 3,1 милиарда и 1,9 милиарда $. По-слабо обитаеми щати като Вирджиния, Алабама и Луизиана също се подреждат в топ 10 по финансиране, защото имат огромни селски региони, в които липсва интернет съгласуваност спрямо огромните градски центрове. Сумите на финансирането варират от 27 милиарда $ за териториите на Съединени американски щати като Американските Вирджински острови до над 3,1 милиарда $ за Тексас. Всеки щат ще получи най-малко 107 милиона $.

По време на послание в Белия дом през вчерашния ден, президентът Байдън акцентира смисъла на тази инвестиция, като съобщи, че това е най-голямата инвестиция, правена в миналото във високоскоростен интернет. Той акцентира, че в днешната стопанска система достъпът до интернет е толкоз значим, колкото електричеството и водата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР