Вчера бе исторически ден за Серия А. Вратарят на Ювентус

...
Вчера бе исторически ден за Серия А. Вратарят на Ювентус
Коментари Харесай

Рекордьорът Буфон обяви до кога ще играе

Вчера бе исторически ден за Серия А. Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон усъвършенства върха на легендата на Милан Паоло Малдини по брой изиграни мачове в шампионата - 648. Стражът разгласи, че възнамерява да пази до 43 години и разкри, че към момента спечелването на Шампионската лига е в главата му.

„ Трябваше да очаквам дълго, с цел да го направя, само че това не беше проблем. В момента играем доста мачове. Това е внимателно време през сезона и натискът, който усещах беше единствено по време на дуела “, сподели Буфон пред „ Скай Спорт Италия “.

„ Сега съм доста благополучен, мисълта за върха не ме трогваше преди. В началото на кариерата ми бях по-безгрижен. Имах доста фантазии и съм удовлетворен, че стигнах до този миг. Да подобря върха на Дел Пиеро по мачове за Ювентус не беше една от задачите ми. Не играя за тези неща, тъй като на процедура се пенсионирах преди две години. Тогава пристигна офертата от ПСЖ и след това опцията да се завърна в Торино. Тук се усещам добре “, добави още той.

„ Разбирам, че в случай че имам вярната мотивация, мога да играя в някои мачове без проблем, като в същото време се представям добре. Ще бъда тук, до момента в който не навърша най-малко 43 години, само че откакто стана на 40 ще виждам на нещата месец за месец. Трябва да преценям обстановката и постоянно да съм подготвен да отстъпя, когато не мога да се показва на най-високо равнище “, показа легендата на Ювентус.

„ Щом усетя, че съм стигнал до тази точка, ще се откажа. Докато съм стимулиран и в вярната форма, единственото вярно нещо е да продължа да играя, тъй като няма нищо, което да ме прави по-щастлив “, съобщи Буфон.

„ Мисълта за спечелването на Шампионската лига към момента бръмчи в главата ми. Толкова пъти се приближих до трофея и доста скърбя за това. Въпреки това открих сили да не се отхвърлям от това “, сподели италианецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР