Вчера Apple достигна нови върхове в цената на акциите си,

...
Вчера Apple достигна нови върхове в цената на акциите си,
Коментари Харесай

Apple е на една ръка разстояние от пазарна капитализация от 3 трилиона долара

Вчера Apple доближи нови върхове в цената на акциите си, което приближи компанията до пазарна капитализация от 3 трилиона $. През април 2020 година компанията мина границата от 2 трилиона $, а през 2018 година от 1 трилион $. В момента тя възлиза на 2,98 трилиона $.

В момента 15,7 милиарда акции на компанията се търгуват за 189,25 $ всяка при затварянето на борсата в сряда и с цел да доближи пазарната капитализация от 3 трилиона $, цената би трябвало да доближи стойност от към 190,52 $. Цената на акциите към този момент се е повишила с 4 $ по отношение на дъното от тази седмица, тъй че да се реализира още едно нарастване не би трябвало да е прекомерно мъчно.

Ако Apple в действителност премине пазарната капитализация от 3 трилиона $, това ще бъде първата компания в историята, която прави това. Microsoft е втората по величина компания с капитализация 2,50 трилиона $, а на трето място е Saudi Aramco с 2,08 трилиона $.

Тези три компании са единствените, които са достигнали стойност над 2 трилиона $, а Alphabet, Amazon, Nvidia, Tesla и Meta са много по-назад, макар че са идващите по величина компании след първите три. Пазарната капитализация на Alphabet възлиза на 1,53 трилиона $, а тази на Meta е 731,12 милиарда $.

Поради известността на Apple, цената на акциите е много устойчива от години. Дори по време на финансовата рецесия през 2008 година цената на акциите на Apple краткотрайно спадна единствено с 15% под 3-годишната си пълзяща междинна стойност, след което бързо се възвърне, за разлика от показателя S&P 500, който спадна с повече от 48%, и на който му лиши повече време да се възвърне.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР