Вчера AMD проведе събитието One Year Ryzen Anniversary, посветено както

...
Вчера AMD проведе събитието One Year Ryzen Anniversary, посветено както
Коментари Харесай

AMD възнамерява да си върне пазарния дял от времето на Athlon 64

Вчера AMD организира събитието One Year Ryzen Anniversary, отдадено както се досещате от името, на годишнината от дебюта на първите Ryzen процесори. Отговаряйки на въпроси на публиката, ръководителя на отдела Computing and Graphics Джим Андерсън показа своите очаквания, че посредством упоменатото семейство от процесори, компанията ще успее да усили пазарния си дял до равнището от първата половина на предишното десетилетие.



По това време, с помощта на триумфа на процесорите Athlon 64, решенията на „червения“ чипмейкър можеха да се срещнат почти във всеки пети настолен компютър или ноутбук. AMD възнамерява да повтори този триумф, предлагайки на купувачите високотехнологични артикули, като APU Raven Ridge дружно с огромен брой ядра за по-малко пари, в сравнение с главния съперник. Между другото, през 2017 година делът на AMD на пазара на процесорите се е нараснал 1,5 пъти: от 8% на 12%.

При това, в случай че през предходната година „екипът на червените“ е бил концентриран към завладяването на пазара на десктоп процесорите, то в този момент те ще се занимаят със завземането на мобилните устройства. Очаква се, че сътрудниците на AMD до края на годината ще пуснат към 60 нови системи с процесорите Ryzen, като се стартира от свръхкомпактните и бюджетни преносими компютри и се стигне до игровите решения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР