Вчера, 8 май, на технологичния форум Elevate Summit в Лос

...
Вчера, 8 май, на технологичния форум Elevate Summit в Лос
Коментари Харесай

Uber показа летящото си такси

Вчера, 8 май, на софтуерния конгрес Elevate Summit в Лос Анджелис за първи път бяха показани първообраз и умалено копие на Uber Air .

Компанията, предлагаща различен авто транспорт в редица страни, от две години е насочила напъните си към завладяване на напълно нова ниша - градски въздушен превоз .

 Снимка 355400

Летателната машина наподобява на дребен хеликоптер и елементарно се издига непосредствено във отвесна посока. Това разрешава кацане и политане съвсем всевъзможни терени.

Предвижда се " хващането " на летящите таксита да става от покриви на небостъргачи , оборудвани със специфични за задачата площадки, наподобяващи дребни летища.

 Снимка 355397

Uber Air e за четирима, задвижва се с ток и развива оптималната скорост от към 300 км/час. Предвижда се да се лети на височина сред 300 и 600 метра .

Като минус някои акцентират батерията, която при тестванията е посочила устойчивост от малко под 100 километра. Но пък зареждането става единствено за пет минути, разясняват производителите.

 Снимка 355399

Амбициите на Uber са летящите таксита, създадени взаимно с NASA и армията , да влязат в приложимост до 2020 година Първоначално те ще бъдат ръководени от водач (или по-правилно е да кажем от пилот), а на по-късен стадий ще бъдат самостоятелни , разяснява Digital Trends.



Далас, Дубай и Лос Анджелис първи ще могат да се похвалят с Uber Air - до две години. Именно в арабското емирство се чака да се вкара сходен превоз преди където и да било другаде.

 Дрон-таксита скоро в Дубай
Дрон-таксита скоро в Дубай

Задръстванията към този момент не са проблем

Заслугата обаче няма да е единствено на Uber, защото самостоятелни летящи таксита към този момент бяха показани .

Тепърва има да се прецизират доста правила за въздушния превоз на бъдещето, само че е ясно, че от ден на ден старания ще бъдат в тази посока.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР