Вчера, 27 май, в Козлодуй беше даден старт на националния

...
Вчера, 27 май, в Козлодуй беше даден старт на националния
Коментари Харесай

Стартира походът По стъпките на Ботевата чета

Вчера, 27 май, в Козлодуй беше даден старт на националния туристически поход в памет на четата на Ботев " По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица ", с която за 142 път ще бъде почетен подвигът на българските герои. Участниците поемат по маршрута през днешния ден сутринта (28 май), прецизира БГНЕС.
На палубата на Националния музей-параход " Радецки " беше пресъздадено завладяването на парахода от Ботев и неговите съратници, която продължи и на Козлодуйския бряг. От четата на Ботев, която наброява 194 души, единствено 76 доживяват Освобождението. Вечерта се състоя и тържествена заря-проверка пред паметника на Христо Ботев в Козлодуй.
Походът по Ботевите стъпки не е елементарен поход – това е открит урок по национализъм, по обич към отечеството, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е патрон на събитието.
В словото си при формалното разкриване Караянчева означи, че всички участници в него би трябвало да са горди и с високо вдигнати глави, тъй като са потомци на популярен народ, тъй като свободата не ни е подарена, а е извоювана с всяка капка кръв на българските герои.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР