Вчера, 26 ноември, се проведе шумна акция между служители на

...
Вчера, 26 ноември, се проведе шумна акция между служители на
Коментари Харесай

Нелегална работилница за обработка на тютюн в Симитли разбиха гранични полицаи

Вчера, 26 ноември, се организира шумна акция сред чиновници на ГПУ Благоевград и ГПУ Гоце Делчево. Обект на инспекцията е било помещение за варене на ракия в местността Чифлика в Симитли.
Проверката е открила трима мъже, които режели тютюн с машина, както и три железни варела, приспособени с газови горелки и свързани към газови бутилки, цялостни с овлажнена нарязана жълтокафява листна маса тютюн.
Общо 707 кг тютюн е конфискуваното количество, което било разпределено в чували и бали. По случая са арестувани трима мъже, формирано е досъдебно произвеждане и е известен дежурен прокурор.
Това не е единствената сходна акция в региона. През месец април, в дърводелски завод в село Пороминово, община Кочериново, са открити 27 бали с жълто-кафява листна маса, всяка с тегло към 30 кг. Общото им тегло е над 810 кг. Граничните служители на реда са разкрили и една машина за рязане на тютюн, съоръжения за преправка на тютюна (бидони, цялостни с течност) и един чувал с към 20 кг нарязана листна маса. Тогава бяха арестувани трима мъже от община Хаджидимово, наематели на някогашния завод.
Снимка: Архив





Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР