Вчера, 26 април, станахме свидетели на поредната серия от българския

...
Вчера, 26 април, станахме свидетели на поредната серия от българския
Коментари Харесай

Иди ми – дойди ми: Няма да отида в парка с бебе с маска!

Вчера, 26 април, станахме очевидци на следващата серия от българския сериал " Коронавирус ". Премиерът Бойко Борисов приготви почвата още отпреди това – мисли се по какъв начин да се отворят парковете най-малко за деца, откакто до момента на думи бяха отворени за кучета, само че на процедура в заповедта на Ананиев по този начин и не беше категорично записано и поради това в Морската градина във Варна беше наложена санкция тъкмо заради неналичието на конкретизиране в формалната заповед - пиар известията на здравното министерство не се смятат за каквито и да е юридически актове! Друг е въпросът, че самите заповеди на Ананиев наподобяват противозаконни и единствено в Actualno.com имаше два материала по тематиката – можете да се запознаете с тях ТУК и ТУК!
Сега да се върнем на въпроса – цялото ръководство на рецесията с ковид в България е иди ми – дойди ми. Първо, грип Б беше по-сериозен проблем от ковид, след това коронавирусът стана " зараза с невиждана гняв ". Второ, да носим маски на всички места беше подправено утешение, че ни пазят, след това стана по-добре с тях, в сравнение с без тях, тъй като все нещо пазят – даже и най-ниско качествените. Трето, първо въведохме наложително носене на маски на всевъзможни публични места, след има-няма 24 часа го отменихме и след 10-тина дни го въведохме още веднъж – все със заповеди на здравния министър Кирил Ананиев, който ми е доста, но доста забавно какво мисли искрено за всяко свое такова предписание - като си седи самичък пред огледалото!
За това да затвориш най-големия град в България откакто горе-долу всички, които може да разнесат болест, са го напуснали, а не преди този момент, избирам да не разясня – единствено ще помоля учтиво следното: " Коронавирусе, идат 1 май и Гергьовден – стой се преди 23:00 часа на 30 април и 5 май ".
И в този момент стигаме до същината на новата заповед на Ананиев – с цел да идеш в парка, носиш маска, без изключение. Искам господин министърът и оправомощени от него лица ЛИЧНО да дойдат на входовете на парковете и да поставят маски на бебетата в количка или на деца на 1-2-3-4 годинки! Първо, с цел да видя по какъв начин става на процедура, не на доктрина, и второ – с цел да може да имам документирано доказателство, със снимков и видеоматериал, когато се обърна към съда и потърся присъда за геноцид! А до тогава аз няма да заведа дребното си дете с маска в парка, с цел да може някой реализатор на буквата на закона да ми наложи санкция сред 300 и 1000 лв.!
Не знам какви здравни провали действително нанесе коронавирусът, какви кафези визира и какъв брой ги визира, само че става все по-очевидно и извънредно очевидно, че още преди да се появи той, са налице необратими последици от друга болест – по това, което назоваваме сиво вещество! И дръзвам да настоявам, че за ковид ще бъде измислена ваксина доста по-бързо, в сравнение с за другата болест – там какъвто и да е лек надали ще проработи дейно в миналото.
п.п. Генерал-майоре, към момента чакам да видя публична статистика от страната, която да покаже какъв брой процентно се усилват болните на дневна база по отношение на броя направени проби за съответния ден! Искам да я видя тази крива - имам избрани подозрения, че не се изкривява много-много и в дните, в които българите доста съблюдаваха всичко, и в дните, в които Вие и министър председателят ни обяснявахте какъв брой недисциплинирани хора живеят в тази страна!
п.п. 2 Понеже я караме на тематика " заболели ", да запитвам и друго, генерал-майоре - има ли инспекции, ежедневни да вземем за пример, по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения в предприятия и компании от основни за обществото и страната браншове? Примерно в енергийните предприятия, ВиК, телекоми, хранително-вкусова индустрия? Някой по-подробен доклад за това да чакаме ли? Не за друго, ами нали към този момент в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " се появиха двуцифрено число случаи...
п.п. 3 И тъй като е най-лесно да имаш куче, в новата заповед за парковете написа по този начин - че право на достъп до парковете имат " притежатели на кучета, само че не повече от един, във времето до 9:30 часа и след 18:30 часа всеки ден ". Не се споделя, че би трябвало да вземат кучето - може ли да вземем за пример единствено да го снимат, че да го покажат на проверяващите и да удостоверят благосъстоятелност?!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР