Вчера, 23 юни 2021 година започна откритата работна среща по

...
Вчера, 23 юни 2021 година започна откритата работна среща по
Коментари Харесай

Военноморските сили са партньори по проект Внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

 Вчера, 23 юни 2021 година стартира откритата работна среща по проект  " Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдаване (ИнБулМарС/InBulMarS), основано на обща среда за продан на информация (Common Information Sharing Environment-CISE) за наблюдаване на морската територия на ЕС- InBulMarS 2, оповестиха от пресслужбата на Военноморски сили.

Проектът “InBulMarS 2 " е директно обвързван с сполучливо приключилия през декември 2018 година план " Интегрирано българско морско наблюдение/ Integrated Bulgarian Maritime Surveillance InBulMarS “, финансиран от Европейския фонд за морско дело и риболовство. Координатори по плана са Изпълнителна организация " Морска администрация ", а Военноморските сили на Република България дружно с Главна дирекция " Гранична полиция ", Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " и Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури са сътрудници по плана.

Наблюдател на проекта  е Държавна организация " Национала сигурност ".

В срещата участваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите и началник на програмата за морско дело и риболовство 2014 - 2020 година - Георги Събев, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов,  изпълнителният шеф на Изпълнителна организация " Морска администрация “ к.д.п. Живко Петров, господин Джанлука Лураши - чиновник планове от Европейската организация за морска сигурност (EMSA) и други заинтригувани страни по плана.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов изнесе слово във връзка откриването на конференцията, а представянето на активността на Военноморските сили и изгодите от консолидираното на системата беше презентирана от капитан I сан Ангел Вълчев - шеф на отдел в Щаба на Военноморски сили.

По време на срещата бяха прегледани и аспекти за повишение на качествата на Военноморските сили за реализиране на морска ситуационна информираност, посредством възстановяване на междусекторното взаимоотношение и надграждане на опциите на Център " Военноморския координационен детайл “.

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР