Вчера, 22 януари 2019 г. роми са нападнали лекарски екип

...
Вчера, 22 януари 2019 г. роми са нападнали лекарски екип
Коментари Харесай

Ромските нападения над медици във Великотърновско зачестяват

Вчера, 22 януари 2019 година роми са нападнали лекарски екип в Центъра по хемодиализа в Многопрофилната регионална болница за интензивно лекуване „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново , съобщи организация „ Фокус “. Двама мъже и една жена – близки на пациентка с диабет в доста тежко положение се нахвърлили върху лекарите от Реанимацията, извикани по неотложност да я реанимират. Заканите и заканите към медиците били „ Няма да излезете живи отсам! “. Нападателите станали още по-агресивни, когато макар напъните на лекарите, старата жена умряла.
Наложила се намесата на полицията, която навреме е пристигнала на мястото на случая и е извела нападателите със мощ.
По думите на доктор Сибила Маренова, това е неприемливо държание в обществото ни , предават от БГНЕС. Областната болница „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново ще подаде тъжба в съда по случая.

Нападение против доктор е станало и в незабавното поделение на болничното заведение в Горна Оряховица. Майката на дете с висока температура крещяла, недоволна от всичко и изнервена, че детето й е болно, блъснала с телефона фелдшерката в лицето, като й нанесла физически контузии – разрушени устни, разтърсен зъб... В резултат на фелдшерката й прилошало и вдигнала високо кръвно. Това се случило до момента в който се изчаква кола за спешна помощ за превозване на детето в болничното заведение във Велико Търново.
„ Не може да се работи освен това състояние “ – безапелационна е фелдшерката Наталия Армянова, която е дълготраен чиновник в системата на опазването на здравето (от 1992 година досега). „ Ако физическите контузии оздравяват, психическата контузия мъчно ще заздравее “ – добави тя.
Фелдшер Армянова е подала оставка. Членовете на екипа на незабавното поделение също обмислят да подадат оставка. „ Това е акт на обезсърчение и метод да си изкажем и обидата, и гнева. Решението е проблем на обществото “ – сподели началникът на отделението доктор Виолета Пашова.
Медици от Горнооряховската болница споделят, че вербалната експанзия, на която са подложени от страна на пациентите е съвсем ежедневна и има случаи на набези, въпреки и по-рядко. Вчера те излязоха на безмълвен митинг пред лечебното заведение против насилието над фелдшер Армянова. Протестът им беше подсилен от група младежи с лозунга „ Не на омразата! “. Медиците чакат ефикасни присъди за всяко нахлуване против тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР